Velg avdeling HELSE
Redaktør: Aud Frøvik
Søk barnehageplass
Søk her
Under menyvalg HELSE finnes ulike lenker til informasjon om sunn hverdag og folkehelse.
Skjemaer ved håndtering av legemidler i barnehagen.

Ifølge folkehelseinstituttet:

"Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så vanlige hos yngre barnehagebarn sammenliknet med barn som ikke går i barnehage. Mage-tarm infeksjoner er opp til tre ganger så vanlig hos barnehagebarn. I tillegg forekommer det stadig mindre utbrudd i barnehager av bl.a. hodelus, brennkopper og ulike utslettsykdommer.Smittespredning i barnehager skjer hovedsakelig gjennom direkte eller indirekte kontaktsmitte og antagelig i mindre grad gjennom dråpesmitte. En viss smittespredning synes uunngåelig p.g.a. barns generelle atferd."

Vi vedlegger en link til generell info fra folkehelseinstituttet og ber dere hjelpe til så vi unngår mest mulig smitte av sykdom til barn og ansatte i barnehagen.

I tiden fra 1.sept til 30.juni sørger barnehagen for mat til  lunsj- og ettermiddagsmåltidene. Vi er så heldige å ha vår egen ”kjøkken-sjef” som tre dager i uken lager varm mat. Til lunsj serverer vi variert mat så som brødmat og pålegg eller varmrett som suppe, grøt og fisk- og kjøttretter. Vi forsøker å ha et variert utvalg av pålegg uten de søte alternativene.

Til måltidene blir det servert melk eller vann.

På ettermiddagen har vi frukt/grønnsakmåltid og serverer i tillegg brød el knekkebrød.

Til frokost må barna ha med sin egen matpakke.

Når vi har gebursdagsfeiring får barna velge frukter til en god fruktsalat.

Foreldre blir belastet med en utgift som skal dekke kostnader til mat. Beløpet betales inn på faktura for foreldrebetaling.

Alt vi spiser og drikker påvirker helsen vår. Vi er opptatt av å ha et sundt kosthold i barnehagen og følger helsedirektoratets anbefalinger for mat  og kosthold i barnehagen.

Stavanger kommune  har også i 2014 vedtatt en strategiplan for kosthold og ernæring for barn og unge kalt Sunnmat i Stavanger. Denne planen skal legges til grunn for arbeidet med sunn mat både i helsestasjon og skolehelsetjeneste, barnehager og skoler i Stavanger.

Målet vårt er at maten vi serverer skal være sunn, ha et tiltalende utseende, og skal smake godt.

Kom gjerne med innspill og kommentarer til matserveringen vår, enten til ledelse el direkte til avdeling

Alle barnehager i Norge er invitert til å bli med i Norsk Luftambulanses gratis barnehageprosjekt.

Her kan vi finne god informasjon om trygghet og sikkerhet for de små.

Dere som foreldre kan få del i den samme informasjon ved å logge dere inn på følgende lenke:

Vi har inngått et samarbeid med Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Hensikten er å få informasjon om temaer som innebærer trygghet for oss i bhg. Vi vil videreformidle info til dere på denne aktuelt-siden.

Dere har tidligere fått informasjon om sikring av barn i bil i posthyllen på hver avdeling.

Vi håper dere finner informasjonen av interesse. Sammen kan vi hjelpe hverandre til en tryggere hverdag for både små og store. Spre gjerne temaarket videre til andre du tror kan ha nytte av den.

Se filmer og mer informasjon på helikopterbarna.no