Lassaveien 6 4022 STAVANGER Vis på kart

Søk barnehageplass
Søk her
Hodeluskampanje

Hodelus er et stadig.....

Hodelus er et stadig tilbakevendende problem i skoler og barnehager, og det anslås at 2-4 % av norske barn til en hver tid har lus. For å sikre en lusefri vår i barnehagen, oppfordrer Folkehelseinstituttet alle landets skoler og barnehager til å gjennomføre en kampanje mot hodelus i uke 10.

Hvordan gjennomføres kampanjen?

Vi sender hjem en brosjyre med informasjon om hvordan man sjekker og behandler hodelus. Dersom sjekk og behandling for lus foretas samtidig av samtlige barn ser det ut til å redusere antall hodelustilfeller over tid. Vi vil derfor oppfordre dere alle til å foreta lusesjekk helga 8. - 10. mars, med fortløpende behandling dersom det er nødvendig. Hele familien bør undersøkes.

Hvis lus oppdages ber vi om at foreldre varsler barnehagen samt foreldre til barnets nære venner, slik at de og kan sjekkes og eventuelt behandles.

Lykke til!