topLogoSpacer
 
 
 

 
 
 
 

Auglandstjønn barnehage

Ut på tur, aldri sur!! :-)
Publisert: 26-02-2015 skrevet av: Lene

En deilig tur med 3 og 4 åringene på avdelingen. På veien til målet så vi de første vårtegnene!

Flotte gåsunger som hadde begynt å spire.

picture
 

Vinterferie i barnehagen
Publisert: 23-02-2015 skrevet av: Katrine

Vinterferie i barnehagen og færre barn på Eikenøtta. Vi som er i barnehagen storkoser oss. Vi har bygget masse med lego, laget Frost bøker, hatt masse fin rollelek og hatt det veldig greit :-).

Deilig brødmat med kokt egg og varm kakao. 

Ute og koser oss i litt skiftende vær, litt regn og litt sol sånn omhverandre. 

Ha en fortsatt fin ettermiddag!

Hinderløype
Publisert: 17-02-2015 skrevet av: Katrine

Åse har jobbet lenge i Auglandstjønn barnehage og ho er knall god på mange ting - å gå på tur med Åse i spissen er alltid en opplevelse, for å finner de flotteste ting å se på. Godt kjent i skogen er ho og, så vi går oss aldri bort :-). Åse er og knaganes god på HINDERLØYPER og det hadde vi smånødder på Eikenøtta i dag. Kan tro at det var moro!!! Først sjonglerte Åse med TRE erteposer høyt oppe i lufta - spennende å se på, så fikk alle hver sin ertepose og måtte gå med denne på hodet inn til avdelingen. Alle prøvde å treffe oppi en bolle med erteposen, vi kastet ned bokser med ball og bowlet ned kjegler med bowlingkule. Vi balanserte og på "line" med ertepose på hodet. En SUPER DUPER aktivitet. Mange fremtidige idrettsstjerner på Eikenøtta - det er sikkert!

picture
 

Snart fastelaven
Publisert: 10-02-2015 skrevet av: Katrine

Fastelaven er mitt navn

Boller vil jeg have

Hvis jeg ingen boller får

Da lager jeg BALLADE!!!

 

Fastelevenssøndag førstkommende søndag og KARNEVAL i barnehagen på fredag - MORO! På Eikenøtta har vi laget fastelavensris - kan tro de ble bare SUPER DUPER FINE - helt objektivt sett altså ;-). Først tok vi lim på selvplukket ris, så puttet vi det i en søppelsekk, puttet strimlet silkepapir oppi sekken og RISTET løs. Simsallabim og opp kom et SUPER fint fastelavensris frem fra sekken. Moro!

Ellers så må vi jo ikke glemme SILJE snuppa som var 4 år - HIPP HIPP HURRA!!! Kan tro det var leeeeeenge å vente til at Bamsene skulle få kommet seg hjem fra bamsetur til biblioteket altså. Bursdagssamling er STOR stas for alle sammen og spesielt for kronebæreren. Raketter og sang ble fremført med stor GLEDE. 

HUSK: Karneval på fredag!

Ha ei SUPER uke :-).

snø i barnehagen:-)
Publisert: 06-02-2015 skrevet av: Lene

Jippi, nå er snøen kommet til barnehagen!

picture
 

Det første barna gjorde da de kom ut var å lage en kjempefin snømann med Ipad.

Aking var også veldig populært..!

Tur til biblioteket
Publisert: 06-02-2015 skrevet av: Lene

Tur til biblioteket for 3-4 åringene. 

Vi hadde en deilig tur til biblioteket:-) Vi fikk låne  med oss to fra grankongla på turen, det var hyggelig!

Bamsegruppe
Publisert: 06-02-2015 skrevet av: Lene

Bamsegruppen er gruppen med de eldste barna i barnehagen. I denne gruppen er det fokus med skoleforberedende aktiviter. Vi har bamsegruppe to gange i uken, mandager og torsdager. På mandagene er det fast turdag for hele gruppen og på torsdagene arbeider barna i stasjoner. På stasjonene har vi norsk, matte og Tarkus opplegg.

Og her kommer bildene...
Publisert: 02-02-2015 skrevet av: Katrine

Vet ikke hva som er galt i dag, men bildene vil liksom ikke inn sammen med artikkelen. Her kommer i hvert fall bildene fra dagen i dag på Eikenøtta. 

Koser oss i deilig vintervær
Publisert: 02.02.2015 skrevet av: Katrine

For en deilig vintermandag. På Eikenøtta har vi kost oss alle sammen. Bamsene gikk på Bamsetur til akebakken nede i Blåbærsvingen, alle hadde med rompeakebrett og storkoste seg i full fart ned bakken. 

Vi andre smånødder gikk på tur for å finne mer bjørkekvister til fastelavensriset vi skal lage neste mandag. Hadde vært noen jobbemenner borti gata og hogd ned masse trær - greit når vi kan plukke kvister fra bakken nærmest og ikke henge opp ned som en hel haug av apekatter... ;-). Alle Bamsene kom forbi oss når vi plukket - STAS å treffe på de!

Spiste mat inne på kjøkkenet - smakte snadder med varm kakao og solbærsaft. Ute igjen og leker i solskinn. MORO å ake - går super fort og er super moro! God kominasjon for KULE Eikenøtter!

Gikk inn til andre måltid for å ha bursdagssamling for Jakob. HIPP HIPP HURRA for deg som fyller 5 år! Blå raketter, gullstein og 5 slengebarnetsomharbursdag høyt opp i lufta - MORO. 

Ha en fin fin ettermiddag alle sammen! Meldt solskinn hele uka - kan jo bare ikke bli bedre hvis det blir sånn :-). 

Vi lager fuglemat
Publisert: 26.01.2015 skrevet av: Katrine

Vinteren er kommet litt, har hatt noen fine dager med snø, men i dag var det FRYKTELIG glatt... I disse kalde tider er det viktig å tenke på søte små fugler som ikke finner maten sin like lett, så i dag har smånøddene på Eikenøtta laget fuglemat. Kan tro dette blir SNADDERLIG godt for søte små spurver og bokfinker - og selvfølgelig hakkespetter, hakkespetter er populære fugler :). Spennedende å lage, og litt moro å late som man selv er en fugl og smake litt selv og. Man må jo kvalitetssikre maten man lager. 

Greit å la fuglematen stå noen timer i kjølekapet, så stiver det skikkelig.

Bevegelsesamling - alltid moro. Vi har hoppet og sprettet, rodd som noen gale, danset buggi buggi og ristet på det meste av kroppen - til og med med tunga!

Ellers har vi vært ute og akt på isen, MORO! Bamsene har vært på bamsetur - KOS seg som alltid. Hakket snø for å hjelpe Rognebærene, kastet snøballer på de voksne og hatt det ganske så greit :).

Ha en fortsatt fin  fin ettermiddag!Telefonnummer til barnehagen
Publisert: 06.08.2014 skrevet av: June

 Velkommen til Auglandstjønn barnehage.

Telefonnummer til våre avdelinger er:

 


Rognebæret: 90 51 18 39
Grankongla: 98 28 79 37
Eikenøtta: 90 51 31 06
Furunåla: 91 52 97 99
Kontoret/June: 95 15 71 90

 

 

Det snør det snør...
Publisert: 19.01.2015 skrevet av: Katrine

Det snør det snør tiddeli bom... Deilig å kjenne kuldegrader og snø som daler ned - nå håper vi vinteren kommer litt så vi kan børste støv av akebrettene og la regntøyet få henge litt i fred på knaggen.

Deilig dag på Eikenøtta. Bamsene gikk på bamsetur til bamsefjellet og ryktet sier at de hadde en SUPER tur. Slengtau OG kakao var hyppig nevnt - kos!

Vi andre små Eikenøtter gikk til lekeplassen i Tverrveien - der er det alltid godt å være :). Lekte og runset - bilen kjørte MANGE mil! Niste hadde vi smørt på forhånd, den smakte snadder med VARM saft til. Oppe på fjellet klarte Katrine å trø igjenom ett eller annet og frem kom en HULE! Guri så spennende - kanskje en rev bodde der???? Eller kanskje en hel familie med rever???? Så fort Åse hadde fått Katrine sitt bein ut var det travel studering og fundering - kreativiteten er stor og forslagene mange hos smånøddene - det er sikkert!

Tilbake i barnehagen ble vi ute og prøvde å fange snøfnugg med tunga - lettest var det når det snødde som mest :). Inne spise vi deilig niste, lekte og koste oss som alltid. 

picture
 

 

En våt januarmandag.
Publisert: 12.01.2015 skrevet av: Katrine

Nytt år og nye muligheter. I dag har det vært en forholdsvis regnvåt dag, men det finnes jo som kjent ikke dårlig vær... Bamsene gikk på bamsetur og vi andre ble igjen og malte boble bilder. For å lage boblebilder blander man flytende maling, zalo og litt vann i en liten rund kopp, putter oppi et sugerør og blåser ut - da kommer det mange flotte fargebobler så legger man et ark på toppen. SUPERMORO og FLOTTE bilder som resultat :). 

Vi hadde mitt skip er lastet med mens vi ventet på at bamsene skulle komme seg ut på tur og før måltid hadde vi sang og bevegelsessamling. Vi hadde med malingsflaskene vi hadde brukt til boblene og sang "se min kjole", rodde litt ut på fisketur og fløt litt rundt på havet i bølgene, hoppet som gåser og danset som rever, var bjørner og avsluttet det hele med tak over skapet. Åse laget deilige ostesmørbrød, varme og mette i magen gikk vi ut i ØS PØS regnvær.

MYE VÅTT TØY - dette sendes hjem. 19 regntøy tett i tett i garderoben klarer ikke å tørkes til i morgen.

Ha en fin fin dag!

Godt nytt år!
Publisert: 30-12-2014 skrevet av: De voksne

Romjula næmer seg slutten og ett nytt år er like rundt hjørne. I barnehagen denne uka har vi hatt rolige dager med høy kosefaktor. Spenstige nyttårsforsetter kommer ikke riktig enda :).

Takk for et flott 2014, vi GLEDER oss til spennende oppdagelser og morsomme SPRELL i 2015.

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!!!


Julehilsen
Publisert: 21.12.2014 skrevet av: De voksne

Desember begynner å nærme seg for mange den magiske datoen 24. I barnehagen har vi kost oss masse denne måneden med hemmelige saker, smakfulle pepperkakekalendere, julebakst der det faktum at å måtte vaske hendene noen ekstra ganger er ingenting i mot den DEILIGE smaken av kakedeig som spises fra fingrene :). Vi har hatt etter egen meningen noen utrolig fine fellessamlinger, synget og tullet, ROCKETNISSEDISCO, spist julegrøt og til og med hatt besøk av nissen som delte ut smurf, rosiner og clementiner - ren LYKKE! 75 søte små kommer hver dag med gullkorn og klemmer, det kribler i kroppen av forventninger og sikkert litt julebakst. Vi har STORKOST oss med denne smittende barnlige gleden. Noen har tatt ferie - andre skal kose seg i barnehagen noen dager til - uansett så vil vi ønske dere alle sammen

EI RIKTIG GOD JUL! 

Juleklemmer fra alle oss voksne i Auglandstjønn.


Vi tenner tre lys på fellessamling
Publisert: 15.12.2014 skrevet av: Katrine

I dag har vi hatt storfint besøk av selveste sjefen på fellessamlingen. June har tradisjonen tro hatt fellessamling om musefamilien i "Musevisa" og synget og trallet seg gjennom historien - en slager som alltid. Barna sitter som tente lys og synger med på refrenget. Små rognebær sitter stille og ser fasinert opp på denne gale dama med hale og forkle, mens "gamle" bamser har vært med på dette før og er helt med i fortellingen - og nåde musemor June hvis hun prøver å hoppe over noe.... 

Bestemor på gyngestol poteten er jo bare super morsom, og tenk - kun et drops papir å lukte på som snop - er det mulig!!!! En koselig fellessamling - nå begynner julestemningen å krible i små og store kropper, snart er det jul!

Førjulsmandag på Eikenøtta
Publisert: 15.12.2014 skrevet av: Katrine

Det er mandag og det er snart jul. I dag har vi Eikenøtter laget hemmelige saker - ikke lov å prøve å lure de søte små til å røpe seg altså!!! - og vært på fellessamling og hatt egen trekke kalender samling og tegnet og lekt med venner og hatt det super moro! Det er travelt å være Eikenøtt for tiden, det er sikkert :).

June hadde tradisjonen tro samling om musefamilien som må passe seg for fellen, en slager som alltid - se egen artikkel. 

I samlingen på avdelingen trakk vi to hjerter - Ludvig og Silje var dagens heldige og kan kose seg til barnetv med deilig pepperkakehjerte.

Ute lenge i dag, deilig å se litt sol etter alt regnet. Masse moro å finne på når pyttene er store og kreativiteten større. I desember kribler og rasler det litt ekstra i kroppen og da er det godt å kunne springe ute og få ut litt av all denne futten og farten ;).

HUSK! Kirke på onsdag - barna MÅ være i barnehagen senest 8.45 . vi går kl. 9.

Vi tenner to lys på fellessamling.
Publisert: 08-12-2014 skrevet av: Katrine

I dag var det Eikenøtta som hadde fellessamlingen - og siden det det er ei eikenøtt som skriver dette, må jeg jo bare si at vi var UTROLIG flinke! Monica og Åse hadde full kontroll på ei fantasktisk Lucia samling. Alle små Eikenøttbarn kledde seg i hvitt og fikk glitter og lys på seg. Guttene fikk stjernehatter og helt foran gikk Aina som Lucia. Et VAKKERT syn. De andre avdeligene ventet i mørket på kjøkkenet og vi kom syngene inn pent på rekke. 

Så fikk vi se Karsten og Petra som feiret Lucia i Duestien barnehage. Vi så bildene på prosjektoren mens Åse leste høyt. To lys ble tent, og vi hadde en super koselig adventstund. Nå gleder vi oss til Lucia feiring på fredag. Der er dere alle sammen hjertelig velkommen! Det begynner 07.30 - så husk å sette på vekkerklokka ;-). 

picture
 

Kongen og de forsvunnede vaniljekakene
Publisert: 04.12.2014 skrevet av: Lene

Kongen og de forsvunnede vaniljekakene
Publisert: 04.12.2014 skrevet av: Lene

Kongen og de forsvunnede vaniljekakene...

Studentene Jon og Renè viste en forestilling i barnehagen. Kjempe spennende:-)

Historien begynte med Hare Tare som ønsket oss velkommen til forestilling. For å hilse på kongen måtte vi synge "kongesangen". Den store vaniljekakebake dagen nærmet seg og plutselig var kakene borte..! De kunne ikke feire dagen uten kakene.. De visste hvem som stod bak ugjerningen!!! ROCKEHEKSA.....!!! huff så skummelt! De måtte søke villkattens råd om å beseire rockeheksa. På veien til villkattens hus fant de magiske instrumenter, hmmm hva kunne de brukes til?? Villkatten visste råd og de måtte spille på de magiske instrumentene for å kunne beseire heksa.

Historien endte heldigvis godt:-) de kunne feire den store vaniljekakebakedagen:-)

Se flere forsideartikler >>

 
 
.