topLogoSpacer
 
 
 

 
 
 
 

Auglandstjønn barnehage

17.mai feiring i barnehagen
Publisert: 20-05-2015 skrevet av: Bente

17.mai feiret

picture
 

 vi 13. mai i barnehagen. Vi hadde øvd masse på 17. mai sanger i forkant. Vi gikk i tog. Det var veldig bra oppmøte av dere foreldre. Etterpå toget er det litt vanskelig med avskjeden, men det gikk fort over. Vi spiste pølser og is. Vi hadde 17. mai leker som svampekasting, kaste kongler, sekkeløp og potetløp.

En kjempe gøy dag ble det! 

Fellestur med Grankongla
Publisert: 20.05.2015 skrevet av: Camilla

Fellestur på Grankongla

I dag har vi vært på det ny bamsefjellet. Det er første gangen vi er der så var mye å utforske. Barna koste seg kjempe masse. Bro bro brille, lagde rede til pinnsvin og tre klatring er noe av aktivitetene som dagen har vært fylt med. Dette er en plass som vi vil bruke videre.

Tur til toppen av Nordtjønnåsen.
Publisert: 19.05.2015 skrevet av: Katrine

Mandag og turdag for store og små. Bamsene gikk på tur til bamsefjellet, vi andre gikk opp til lekeplassen på toppen av Nordtjønnåsen. Viktig med med en stopp midt i den lange bakken og få litt bensin i kroppen ( non stop :)). Resten av bakken gikk i rakettfart! Oppe på lekeplassen var 1 klasse fra Karuss skole - koselig å treffe på gamle Eikenøtter. 

På lekeplassen lekte og koste vi oss masse i deilig sol. Var 100 vis av løvetann der, de ble til flotte kranser. Mange hadde 17 mai frisk i minne for i butikken ble det solgt deilige sjokoladekaker, gulrotkaker, kaffe og brus - SNADDER. Båten er alltid populær å leke med og ikke minst runsene - 4 på rad er toppen av lykke :). Hadde med brød og pålegg og spise deilig smøremat.

På vei hjem fant vi et stort insekt som vi ikke helt klarte å kjenne igjen. Kjempe spennende å studere det var det i hvert fall! Noen av dere som vet hva slags dyr det er??? Vi hadde spart noen brødskiver og til hjemveien - for i tjønna like ved barnehagen bor det nemlig noen ender og de hadde vi lyst til å dele litt mat med i dag - tror nok at de ble super glade. 

Tilbake i barnehagen ble vi ute resten av dagen.

På fredag skal alle Eikenøtter på bedriftsbesøk på Akutten på sykehuset - alle som vil kan ha med en bamse som kanskje trenger en liten bandasje eller til og med en gips. Størrelsen må være slik at den passer i sekken ;).

 

 

picture
 

Vi øver på å gå i tog.
Publisert: 11.05.2015 skrevet av: Katrine

Til onsdag skal vi feire 17. mai i barnehagen og det gleder både små og store seg til. I dag har vi vært mye sammen og øvet på å gå i tog - kan tro at det er MORO!

HUSK: Ta med flagg med NAVN på onsdag - trompeter og fløyter og andre lydbærende ting lar vi ligge hjemme. Vi har nemlig øvet masse på å synge og - og etter egen mening kan vi bare si at vi er SKIKKELIG GODE!!!

Siden det er Eikenøtta som egentlig legger ut disse bildene så kommer en kort info: Vi har hatt en flott dag og vært masse ute. Loddtrekning blandt bamsene om hvem som skulle bære duskene - Asmo og Annabel ble de to heldige. Bursdagskroner er laget - i morgen blir det dobbeltfeiring - HURRA!

Ha en fin fin dag alle sammen!

Klatring med bamsene på grankongla
Publisert: 06.05.2015 skrevet av: Camilla

Klatring på samsen

Bamsene på grankongla ble hentet med taxi og kjørt til samsen. Dette var utrolig stas. Alle prøvde å klarte og noen kom tilog med på toppen av den høyeste veggen.

Etter en times klatring varvi alle sultne så vi gikk opp i kafeen for å spise nista. Etterpå vardet is til dessert! Kjempe godt!!

Ha en fin dag!

Klatring på samsen
Publisert: 06.05.2015 skrevet av: Lene

Klatring på samsen med bamsene:-)

Vi ble hentet i barnehagen med taxi, stas! Alle barna våget seg opp i veggen. det var to barn som turte å klatre i den store veggen! Alle barna opplevde mestring:-)

Etter klatringen spiste vi nista og is, nam, nam!!

 

En maimandag på Eikenøtta.
Publisert: 05-05-2015 skrevet av: Katrine

Da var vi kommet til mai måned, våren er her og på på Eikenøtta forbereder vi oss til mai sin store festdag - nemlig 17 MAI. Hipp hipp HURRA!!! 

Bamsene gikk som vanlig på bamsetur. Smånøddene ble igjen på huset. Masse fin lek på avdelingen. Vi hadde samling om 17 mai - ikke så mange som helt husket hvorfor vi feirer denne dagen. Kan noen si hvilken dato vi feirer 17 mai da??? Er ikke det 20 mai Katrine??? Neeei, ikke helt..... Men, var jo kanskje et lite lurespørsmål ;-). Nå har vi ihvertfall telt oss opp til 17, sunget sanger av full hals, viftet med det norske flagget, studert hvordan det ser ut og fått vite at på 17 mai, da har Norge bursdag og at det er BARNAS dag. Onsdag 13 mai feirer vi i barnehagen - og det gleder vi oss masse til. Etter mye sang og fakta slappet vi av med ei god bok, nemlig den lille muldvarpen som ville vite HVEM som hadde BÆSJET på hodet hans - en klassiker... :-)

Niste til 1. måltid. Ut fra kl 12 og ble ute resten av dagen. Ikke var det kaldt, ikke regnet det og ikke var det noen som ville inn - da er det deilig å bare være i leken. Brødbod fra vinduet og varm kakao til de som ville ha kl 14 - SNADDER. 

Ha ei fin fin uke alle sammen!

Mandag på Eikenøtta.
Publisert: 27-04-2015 skrevet av: Katrine


 

Mandag og siste uke i april. Sommerværet er ikke like fremtredene og i dag måtte nesten lua på plass igjen. Bamsene gikk på bamsetur til flere dører, i dag fikk de jaggu is - jammen er det godt å være bamse :).

Furunåla og Eikenøtta slo seg sammen mens bamsene var på tur, vi var ute og koste oss og Ana Maria hadde brødsmøring gjennom vinduet. Alltid koselig å være sammen sånn på kryss og tvers. Plutselig dukker det opp nye lekekamerater når vi blir en storavdeling - MORO

Plutselig begynte det å snø, da pakket vi sammen utelekene og gikk inn. Inne var det veving, tegning, perling, rollelek, lego og duplo som det blant annet ble lekt med. Vi begynte på 17 mai rosettene og bamsene fikk tegnet til t- skjortene sine. 

HUSK: 1 Mai på fredag - da er barnehagen stengt!

picture
 Utedag på Eikenøtta.
Publisert: 21.04.2015 skrevet av: Katrine

På mandag gikk vi ut kl 09 og ble ute HELE dagen i det NYDELIGE været. Var jo nesten som sommer... Solkremen måtte frem og pannebånd og varme jakker av - slike dager må bare NYDES!

Var inne en liten tur og spise første måltid - godt med en liten pause fra sola - men full fart ut igjen og da tok vi ut ei svær balje med vann. Er jo ikke lett i det hele tatt å lage deilige kaker med knusktørr sand altså ;). Ana Maria på Furunåla hadde neglesalong så alle som ville kunne få farge på neglene - kan tro det var mange som fikk pyntet seg litt.Glitrenede negler i alle mulige farger, og tøffe mørke :). Hoppestrikk ble funnet frem og noen voksne prøvde gamle hoppe kunster... Ikke alle som husket like godt :). Vi hadde limbo og høydehopp - MORO!

Vi feiret Miriam som fylte 4 år - HIPP HIPP HURRA for deg. Alltid stor stas med bursdag i barnehagen! 

Forresten er capser og solbriller er kjekt å ha i hylla mens finværet er her :).

På jakt etter våren.
Publisert: 13-04-2015 skrevet av: Katrine

Bamsene gikk på bamsetur mot bamsehus i Nordtjønnveien og Nordtjønnåsen - Hadde en flott tur. Fikk til og med sjokolade, kan jo bare ikke bli bedre :).

Smånøddene gikk i samlet flokk mot det gamle bamsefjellet, ligger ved bunnen av Askedalsheia - så som dere skjønner gikk vi langt i dag og alle sammen var SUPER flinke. På veien så vi etter vårtegn og vi fant mange. Trærne hadde begynt å få knopper, blåbærlynga hadde begynt å spire, vi fant nydelige hvitveis, hørte bekken som klukket, fuglene sang og fant ei flott maurtue der det var mange maur som lå å varmet seg i sola. Vet dere forresten hvor gammel dronningmaura kan bli??? Det har nemlig vi lært i dag :).

Hadde noen bensin stopp, som alle vet kan hverken biler eller barn gå uendelig uten litt påfyll. Spiste deilig niste på fjellet og lekte og koste oss. På veien hjem var det mange superhelter som hoppet fra stein til stein og røtter uten å berøre bakken - 100 treff i bakken og man døde - akkurat som Super Mario :). Nydelige hvitveis ble og med oss hjem, kan tenke meg det ble mange glade mammaer nå i ettermiddag :).

En super dag med en super gjeng!

picture
 

 

 

påske i barnehagen
Publisert: 08.04.2015 skrevet av: Lene

Påske i barnehagen. Påskefesten startet med at Bjørg holdt samling for hele barnehage hvor temaet var påske og påskebudskapet.

Mat og helse studentene m.flere lagde et FLOTT PÅSKEBORD til glede for hele barnehagen. store og små STOR koste seg med deilig mat og blåbærmuffins til dessert:-)

Etter en liten luftetur hadde vi påskeegg jakt inne på avdelingen. Vi fant spor og etterhvert fant vi 10 egg som påskeharen hadde lagt ut. Eggene ble byttet inn i  et stor egg  med godteri- kindersjokolade:-)

picture
 

Musikkstudenter har konsert
Publisert: 25.03.2015 skrevet av: Bente

Vi har nå hatt besøk av studenter i snart 2 uker. Vi har gjort masse moro sammen med studentene. De har blant annet hatt konsert for oss. Det er fire musikkstudenter på huset og to mat og helse. Kristin og Hilde heter de som er hos oss. De går tredje klasse med musikk som fordypning.

Vi har gitt og fått masse inspirasjon mens de har vært hos oss. 

Påskeforberedelser.
Publisert: 23.03.2015 skrevet av: Katrine

Samlet gruppe i dag, koselig å være sammen alle mann alle på en mandag :). Påsken nærmer seg med stormskritt, så i dag har vi jobbet med å få ferdig noe av all den FINE påskepynten vår. Som vanlig viser vi stor grad av selvinnsikt over egne prestasjoner... 

Lek på kryss og tvers og hit og dit fra morgenen av - alltid koselig.

Påskeaktivitet og samling der vi snakket om påske og leste eventyret om den lille kyllingen. Snakket litt om perspektiv, målte opp hvor mange skritt den lille kyllingen som ville oppdagen verden hadde brukt på å gå fra den ene siden av garderoben til den andre, hvor mange skritt et barn ville bruke og hvor mange skritt en voksen brukte - rart hvor forskjellig det ble. Alle lå og med kinnet mot gulvet og så på meg som stod over de, hvor høy jeg virket, og hvordan det ble når alle reise seg - da var jeg jo plutselig blitt mye lavere - MERKELIG... 

Ute og få brent av litt energi - alltid godt på en mandag. Masse fin rollelek, butikk med de deiligste kaker, full fart på runsene, opp i en tre og holde utkikk - skli på gjørma ned sklia ( går fortere da nemlig...), frese litt rundt på en sykkel og egentlig kjenne at det er godt å være i barnehagen en mandag i mars :).

Surt og kaldt ute i dag, så vi gikk inn klokka to. Deilig niste, litt frukt og så klare for å leke igjen. Mange venter i spenning på om påskeharen tar turen i år, ble mange fine tegninger av han i hvert fall i løpet av ettermiddagen. 

Ha en fin fin uke alle sammen.

En liten titt på dagen i dag.
Publisert: 16.03.2015 skrevet av: Katrine

Velkommen til Hege og Katrine - ja altså en ny Katrine ;-). Disse to flotte jentene er barnehagelærerstudenter, har fordypning i musikk og skal være hos oss i to uker - KJEMPE koselig!

Bamsene har vært på bamsetur til lekeplassen i Gislemyrveien. Det hadde etter noen bamsefrøkners mening vært en FLOTT tur! 

Vi andre har vært igjen i barnehagen og gjort ferdig påskekyllingene vi begynte på forrige mandag. Selvfølgelig helt etter egen mening ble de, som egentlig alt vi lager, KNALL fine. Står ikke på selvinnsikten, det er helt sikkert ;-).

Ha en SUPER dag og ei SUPER uke alle sammen!

picture
 

Vi lager påskepynt
Publisert: 10.03.2015 skrevet av: Katrine

Et lite glimt fra mandagens aktiviteter. Bamsene gikk på bamsetur til Grankongla sin plass. Vi andre smånødder ble igjen i barnehagen og begynte å lage litt påskepynt. Alltid moro å lage ting, og spesielt ting som etterhvert skal hjem :). Første prosjekt var å male kroppen til det som skal bli en påskekylling, denne fortsetter vi på neste mandag. Etterpå klippet vi ut og limte en flott kylling som henger inne på veggen på avdelingen. Å klippe etter streker er litt vanskelig, vi må konsentrere oss masse og barna er kjempe flinke til å bruke tid og være nøyaktige. Så kan vi heller klippe opp det som blir til overs i bitte små biter :).

Deilig vårvær, så ble ute resten av dagen. Masse fin lek på kryss og tvers av avdeligene. En flott butikk ble laget, noen ble til apekatter som klatret i trærne, syklene freste rundt og vi storkoste oss i deilig sol.

Tur til Grankonglas plass
Publisert: 02.03.2015 skrevet av: Katrine

I dag har liten gruppe på Eikenøtta og Grankongla vært sammen på tur oppe på plassen til Grankongla - og dere kan tro vi har STORKOST oss. Litt regn helt i starten, men så tittet sola frem og vi fikk nydelig vårvær denne første barnehagedagen i den første vårmåneden. 

Vi grillet pølser på bål og Åse hadde kokt deilig kakao - snadder på tur. Jaggu hadde Monica med dessert og - to kjeks til hver. Viktig å kose seg på tur! Masse fin lek på tvers av avdelingene. Som den gjengen med apekatter vi er, var det full fart i slengtauene, balansekunst på tauene, utforskning i skogen, lek med bøtter - SØLE og vann, god samtale rundt bålet og rett og slett bare ha det godt og greit sammen med venner. Monica og Siritarn hadde pakket med fuglebilder som vi hang opp rundt i skogen, spennende å lære noe nytt.

En TOPPERS tur med en TOPPERS gjeng - vi gleder oss allerede til neste gang :).  

Ut på tur, aldri sur!! :-)
Publisert: 26-02-2015 skrevet av: Lene

En deilig tur med 3 og 4 åringene på avdelingen. På veien til målet så vi de første vårtegnene!

Flotte gåsunger som hadde begynt å spire.

picture
 

Vinterferie i barnehagen
Publisert: 23-02-2015 skrevet av: Katrine

Vinterferie i barnehagen og færre barn på Eikenøtta. Vi som er i barnehagen storkoser oss. Vi har bygget masse med lego, laget Frost bøker, hatt masse fin rollelek og hatt det veldig greit :-).

Deilig brødmat med kokt egg og varm kakao. 

Ute og koser oss i litt skiftende vær, litt regn og litt sol sånn omhverandre. 

Ha en fortsatt fin ettermiddag!

Hinderløype
Publisert: 17-02-2015 skrevet av: Katrine

Åse har jobbet lenge i Auglandstjønn barnehage og ho er knall god på mange ting - å gå på tur med Åse i spissen er alltid en opplevelse, for å finner de flotteste ting å se på. Godt kjent i skogen er ho og, så vi går oss aldri bort :-). Åse er og knaganes god på HINDERLØYPER og det hadde vi smånødder på Eikenøtta i dag. Kan tro at det var moro!!! Først sjonglerte Åse med TRE erteposer høyt oppe i lufta - spennende å se på, så fikk alle hver sin ertepose og måtte gå med denne på hodet inn til avdelingen. Alle prøvde å treffe oppi en bolle med erteposen, vi kastet ned bokser med ball og bowlet ned kjegler med bowlingkule. Vi balanserte og på "line" med ertepose på hodet. En SUPER DUPER aktivitet. Mange fremtidige idrettsstjerner på Eikenøtta - det er sikkert!

picture
 

Snart fastelaven
Publisert: 10-02-2015 skrevet av: Katrine

Fastelaven er mitt navn

Boller vil jeg have

Hvis jeg ingen boller får

Da lager jeg BALLADE!!!

 

Fastelevenssøndag førstkommende søndag og KARNEVAL i barnehagen på fredag - MORO! På Eikenøtta har vi laget fastelavensris - kan tro de ble bare SUPER DUPER FINE - helt objektivt sett altså ;-). Først tok vi lim på selvplukket ris, så puttet vi det i en søppelsekk, puttet strimlet silkepapir oppi sekken og RISTET løs. Simsallabim og opp kom et SUPER fint fastelavensris frem fra sekken. Moro!

Ellers så må vi jo ikke glemme SILJE snuppa som var 4 år - HIPP HIPP HURRA!!! Kan tro det var leeeeeenge å vente til at Bamsene skulle få kommet seg hjem fra bamsetur til biblioteket altså. Bursdagssamling er STOR stas for alle sammen og spesielt for kronebæreren. Raketter og sang ble fremført med stor GLEDE. 

HUSK: Karneval på fredag!

Ha ei SUPER uke :-).

Se flere forsideartikler >>

 
 
.