topLogoSpacer
 
 
 

 
 
 
 

Auglandstjønn barnehage

Det snør det snør...
Publisert: 19.01.2015 skrevet av: Katrine

Det snør det snør tiddeli bom... Deilig å kjenne kuldegrader og snø som daler ned - nå håper vi vinteren kommer litt så vi kan børste støv av akebrettene og la regntøyet få henge litt i fred på knaggen.

Deilig dag på Eikenøtta. Bamsene gikk på bamsetur til bamsefjellet og ryktet sier at de hadde en SUPER tur. Slengtau OG kakao var hyppig nevnt - kos!

Vi andre små Eikenøtter gikk til lekeplassen i Tverrveien - der er det alltid godt å være :). Lekte og runset - bilen kjørte MANGE mil! Niste hadde vi smørt på forhånd, den smakte snadder med VARM saft til. Oppe på fjellet klarte Katrine å trø igjenom ett eller annet og frem kom en HULE! Guri så spennende - kanskje en rev bodde der???? Eller kanskje en hel familie med rever???? Så fort Åse hadde fått Katrine sitt bein ut var det travel studering og fundering - kreativiteten er stor og forslagene mange hos smånøddene - det er sikkert!

Tilbake i barnehagen ble vi ute og prøvde å fange snøfnugg med tunga - lettest var det når det snødde som mest :). Inne spise vi deilig niste, lekte og koste oss som alltid. 

picture
 

 

En våt januarmandag.
Publisert: 12.01.2015 skrevet av: Katrine

Nytt år og nye muligheter. I dag har det vært en forholdsvis regnvåt dag, men det finnes jo som kjent ikke dårlig vær... Bamsene gikk på bamsetur og vi andre ble igjen og malte boble bilder. For å lage boblebilder blander man flytende maling, zalo og litt vann i en liten rund kopp, putter oppi et sugerør og blåser ut - da kommer det mange flotte fargebobler så legger man et ark på toppen. SUPERMORO og FLOTTE bilder som resultat :). 

Vi hadde mitt skip er lastet med mens vi ventet på at bamsene skulle komme seg ut på tur og før måltid hadde vi sang og bevegelsessamling. Vi hadde med malingsflaskene vi hadde brukt til boblene og sang "se min kjole", rodde litt ut på fisketur og fløt litt rundt på havet i bølgene, hoppet som gåser og danset som rever, var bjørner og avsluttet det hele med tak over skapet. Åse laget deilige ostesmørbrød, varme og mette i magen gikk vi ut i ØS PØS regnvær.

MYE VÅTT TØY - dette sendes hjem. 19 regntøy tett i tett i garderoben klarer ikke å tørkes til i morgen.

Ha en fin fin dag!

Godt nytt år!
Publisert: 30-12-2014 skrevet av: De voksne

Romjula næmer seg slutten og ett nytt år er like rundt hjørne. I barnehagen denne uka har vi hatt rolige dager med høy kosefaktor. Spenstige nyttårsforsetter kommer ikke riktig enda :).

Takk for et flott 2014, vi GLEDER oss til spennende oppdagelser og morsomme SPRELL i 2015.

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!!!


Julehilsen
Publisert: 21.12.2014 skrevet av: De voksne

Desember begynner å nærme seg for mange den magiske datoen 24. I barnehagen har vi kost oss masse denne måneden med hemmelige saker, smakfulle pepperkakekalendere, julebakst der det faktum at å måtte vaske hendene noen ekstra ganger er ingenting i mot den DEILIGE smaken av kakedeig som spises fra fingrene :). Vi har hatt etter egen meningen noen utrolig fine fellessamlinger, synget og tullet, ROCKETNISSEDISCO, spist julegrøt og til og med hatt besøk av nissen som delte ut smurf, rosiner og clementiner - ren LYKKE! 75 søte små kommer hver dag med gullkorn og klemmer, det kribler i kroppen av forventninger og sikkert litt julebakst. Vi har STORKOST oss med denne smittende barnlige gleden. Noen har tatt ferie - andre skal kose seg i barnehagen noen dager til - uansett så vil vi ønske dere alle sammen

EI RIKTIG GOD JUL! 

Juleklemmer fra alle oss voksne i Auglandstjønn.


Vi tenner tre lys på fellessamling
Publisert: 15.12.2014 skrevet av: Katrine

I dag har vi hatt storfint besøk av selveste sjefen på fellessamlingen. June har tradisjonen tro hatt fellessamling om musefamilien i "Musevisa" og synget og trallet seg gjennom historien - en slager som alltid. Barna sitter som tente lys og synger med på refrenget. Små rognebær sitter stille og ser fasinert opp på denne gale dama med hale og forkle, mens "gamle" bamser har vært med på dette før og er helt med i fortellingen - og nåde musemor June hvis hun prøver å hoppe over noe.... 

Bestemor på gyngestol poteten er jo bare super morsom, og tenk - kun et drops papir å lukte på som snop - er det mulig!!!! En koselig fellessamling - nå begynner julestemningen å krible i små og store kropper, snart er det jul!

Førjulsmandag på Eikenøtta
Publisert: 15.12.2014 skrevet av: Katrine

Det er mandag og det er snart jul. I dag har vi Eikenøtter laget hemmelige saker - ikke lov å prøve å lure de søte små til å røpe seg altså!!! - og vært på fellessamling og hatt egen trekke kalender samling og tegnet og lekt med venner og hatt det super moro! Det er travelt å være Eikenøtt for tiden, det er sikkert :).

June hadde tradisjonen tro samling om musefamilien som må passe seg for fellen, en slager som alltid - se egen artikkel. 

I samlingen på avdelingen trakk vi to hjerter - Ludvig og Silje var dagens heldige og kan kose seg til barnetv med deilig pepperkakehjerte.

Ute lenge i dag, deilig å se litt sol etter alt regnet. Masse moro å finne på når pyttene er store og kreativiteten større. I desember kribler og rasler det litt ekstra i kroppen og da er det godt å kunne springe ute og få ut litt av all denne futten og farten ;).

HUSK! Kirke på onsdag - barna MÅ være i barnehagen senest 8.45 . vi går kl. 9.

Luica
Publisert: 12-12-2014 skrevet av: Lene

Lucia i barnehagen:-)

Et flott luciatog kom gående med lys og stjernehatter. Takk for godt fremmøte (selv om det er litt tidlig:-) )

Tur til Filadelfia for å se juleevangeliet
Publisert: 12-12-2014 skrevet av: Lene

Barna venter i spenning!! Hva er det vi egentlig skal se? Kjøre buss?? HELT TOPP! Det kribler litt ekstra i magen denne dagen:-)

Vi tok turen til Filadelfia sine lokaler i Marvika for å se deres fremføring av juleevangeliet. Se teater og toppe det hele med å få pølse og kuli, kunne det bli bedre? NEPPE....!

 

Vi tenner to lys på fellessamling.
Publisert: 08-12-2014 skrevet av: Katrine

I dag var det Eikenøtta som hadde fellessamlingen - og siden det det er ei eikenøtt som skriver dette, må jeg jo bare si at vi var UTROLIG flinke! Monica og Åse hadde full kontroll på ei fantasktisk Lucia samling. Alle små Eikenøttbarn kledde seg i hvitt og fikk glitter og lys på seg. Guttene fikk stjernehatter og helt foran gikk Aina som Lucia. Et VAKKERT syn. De andre avdeligene ventet i mørket på kjøkkenet og vi kom syngene inn pent på rekke. 

Så fikk vi se Karsten og Petra som feiret Lucia i Duestien barnehage. Vi så bildene på prosjektoren mens Åse leste høyt. To lys ble tent, og vi hadde en super koselig adventstund. Nå gleder vi oss til Lucia feiring på fredag. Der er dere alle sammen hjertelig velkommen! Det begynner 07.30 - så husk å sette på vekkerklokka ;-). 

picture
 

JUL I BARNEHAGEN
Publisert: 04-12-2014 skrevet av: Lene

picture
 

Jul i barnehagen:-)

Juleforeredelseneer i gang i barnehagen:-) vi pynter og lager små hemmeligheter til jul..

Årets kalender er en ny variant:-)

Vi "pakker inn" et barn som skal være hele avdelingens bestevenn den dagen! Det er kjempe stas! barnet får velge en julesang og trekke pepperkaken sin..

 

 

 

 

 

 

 

 

Kongen og de forsvunnede vaniljekakene
Publisert: 04.12.2014 skrevet av: Lene

Kongen og de forsvunnede vaniljekakene
Publisert: 04.12.2014 skrevet av: Lene

Kongen og de forsvunnede vaniljekakene...

Studentene Jon og Renè viste en forestilling i barnehagen. Kjempe spennende:-)

Historien begynte med Hare Tare som ønsket oss velkommen til forestilling. For å hilse på kongen måtte vi synge "kongesangen". Den store vaniljekakebake dagen nærmet seg og plutselig var kakene borte..! De kunne ikke feire dagen uten kakene.. De visste hvem som stod bak ugjerningen!!! ROCKEHEKSA.....!!! huff så skummelt! De måtte søke villkattens råd om å beseire rockeheksa. På veien til villkattens hus fant de magiske instrumenter, hmmm hva kunne de brukes til?? Villkatten visste råd og de måtte spille på de magiske instrumentene for å kunne beseire heksa.

Historien endte heldigvis godt:-) de kunne feire den store vaniljekakebakedagen:-)

1. Desember på Eikenøtta
Publisert: 02.12.2014 skrevet av: Katrine

1. Desember og det kribler i magen. Mange spente barn på Eikenøtta i dag, desember er ALLTID en spennende måned :).

Lek og moro på kryss og tvers fra morgenen av. 

Adventsamling med trekking av PEPPERKAKEKALENDEREN. Katrine, Åse og Tore håpet og krysset fingrene for at det var en av oss som skulle gå lykkelige hjem, men neimen om det ikke var Vilde som var først ut. Så koselig for storebror, for hjertet ville hun dele med han :). Vi øvet litt på julesanger og snakket om hva advent er. Til avslutning sang vi På låven sitter nissen. Tore var nissen, de søte små rotter og Åse og Katrine sang, for det skal dere vite at det er IKKE lett å være rotte og synge samtidig - man jakter jo på GRØT :).

Fellessamling på kjøkkenet, se egen artikkel.

Ute etter måltid og ble ute helt til fire. Mange var innom i utetiden på hemmelig oppdrag, men det kan vi ikke si for mye om enda altså - dere må vente til JUL...

Fellessamling.
Publisert: 02.12.2014 skrevet av: Katrine

Tradisjonen tro har vi hver mandag i desember fellesamling på Auglandstjønn. Først ut var Rognebæret med Bjørg i spissen :). Bjørg fortalte historien om gutten Klaus som ble funnet av Gudmoren på trappen. Han var en blid gutt som mye heller ville gå inn i huset gjennom pipen enn døren. Og når han gikk på taket ringlet bjellekransen han hadde rundt livet og han lo HO HO HO - for han syntes det var så festlig å gå på taket :). Når han ble eldre fant han ut at han ville glede andre mennesker med å gi ut gaver, men siden det ble litt mye å gjøre det hver dag, ville han gjøre det en gang i året - på JULEAFTEN. Fire avdelinger satt som tente lys, for dette var spennende og morsomt.

Så ble Bjørg nissen som satt på låven med grøten - alltid en skikkelig slager! Alltid moro når Bjørg holder samling, da er det full innlevelse og MYE moro.

Fortsatt fin desember!

picture
 

 

Akkurat 1 måned igjen til JULEAFTEN!
Publisert: 24.11.2014 skrevet av: Katrine

Kan dere tenke dere noe så spennende... I dag er det AKKURAT 1 måned igjen til JULEAFTEN. Vi voksne kjenner nok litt sånn småfrysninger av stress når vi tenker på det, men i små barneansikter er det ren og pur GLEDE og frydefull KRIBLING i kroppen når vi sier dette høyt. Bare å begynne å telle ned, og det har Åse sørget for å klargjøre til Eikenøtta i dag. Kan tro det har luktet godt i barnehagen... 24 PEPPERKAKEHJERTER er klare til å henges opp i vinduet på avdelingen. Smaksprøver til alle hadde hun også passet på å lage - SNADDER!

Bamsene har vært på huset og øvet til julespillet vi skal ha i kirka. Det var høytidelig og rettferdig trekking av ulike roller, spennende og moro. De har synget av full hals og på Eikenøtta stod mange små ører og hørte på ved siden av døra - Hør hvor flinke de er var det mange som sa. Og det er de, KJEMPE flinke! Vi gleder oss. 

Vi andre hadde hemmelige saker på gang, litt tegning og duplo.

Samling med hele gjengen, da leste vi eventyret om gryta som IKKE ville stoppe å koke og laget en elv av grøt som det tok landsbyfolkene TRE uker å spise opp, det er MYE grøt det! Kims lek, litt vanskelig, men flinke og ivrige små. Tak over skapet når vi skulle ut for å vaske hendene. Nista først og smøreluke ute til andre måltid. Blir ute og KOSER oss resten av dagen. Se forresten på veggen ved Grankongla - vi har fått skilt på veggen og det syntes vi ble kjempe stilig!

Ha en fin fin ettermiddag.

Åse, Monica og Katrine.
Ut på tur.
Publisert: 19-11-2014 skrevet av: Katrine

Mandag og tur :). I dag var det skikkelig SURT og KALDT - da er det viktig å kle seg godt! Store hjelper små når voksne hender er opptatte - varmer et pedagoghjerte :).

I dag gikk vi opp til lekeplassen på toppen av Nordtjønnåsen, der er det et fint lite hus vi kan sitte å spise nista i når regnet kommer i strie strømmer over oss. Alltid moro å leke rundt og på båten, pinner blir til sverd og noen må til og med gå planken og HOPPE i havet! Med 4 runser på rad blir det mye gøy med disse og, dagens storslager var snurrefart - det er jo bare SUPER moro!

Mange kalde barn i dag - både Bamser som kom fra Bamsetur og små lekeplassturgåere, så vi gikk tidlig inn. Stas med Duplo og tegnelek.

Viktig i dette våte, kalde høstværet at det ligger tykk flecce / ull til å ha under regntøy i hyllene. Det er kun regnvotter som holder på varmen når regnet ØSER. Finnes regnvotter med fleccefor og tynne regnvotter - med de tynne må det være votter i hylla til å ha under. Hansker er kjempe kult, men på våte, kalde hender er de nærmest UMULIGE å få på. Ha gjerne flere par votter liggende - barna leker i vannet og ting har en merkelig tendens til å bli fryktelig våte ;). 

Ha en fin fin dag!

Nyskjerrigper
Publisert: 12-11-2014 skrevet av: Lene

picture
 

 Nyskjerrigper samling.

Vi ville finne ut hva som skjer hvis vi blandet vann med krydder og olje.

Vi ville også finne ut om alle hvite ting smaker likt. barna fikk smake på ris,melis, mel, sukker, potetmos,marshmellows. konklusjonen var " selv om maten har lik farge, smaker det ikke likt."

 

 

 

 

 

 

 

Vaskedilla
Publisert: 10.11.2014 skrevet av: Katrine

Jula nærmer seg sakte, men sikkert og på Eikenøtta er vi kjent for å være tidlig ute ;-). Mens bamsene gikk på bamsetur fant smånøddene frem vaskebøtta og ryddet ut hele gruppe/lekerommet. Vi tømte alt, det ble KAOS på avdelingen, og så begynte sorteringsjobben. Alle var SUPER flinke og tok virkelig i. Masse ble kastet, ALT ble sortert og lagt skikkelig på plass og dukker, stoler, bord og møbler ble grundig vasket av flittige små hjelpere.

Etter slik travel rydding hadde vi samlingsstund der vi hadde eventyret Gullhår og de tre bjørnene. Først fortalte og dramatiserte Katrine, så fikk alle som ville være med og fortelle eventyret ved hjelp av figurene - KJEMPE MORO!

Ut etter måltid og ute ble vi helt til barnehagen stengte. Deilig med oppholdsvær og solgløtt. Hoppetauet ble funnet frem, stas. Barna er flinke til å sitte og vente og holder fin kø kultur. Mange opplever stor mestingsfølelse når de slår sin egen hopperekord. Andre laget deilige kaker i butikken, noen tok en laaaaang biltur, masse vann ble funnet fram fra dekkene og vi hadde det moro alle sammen. 

Ha en fin fin ettermiddag!

Dagene på furunåla
Publisert: 05.11.2014 skrevet av: Lene

Her er litt bilder fra den siste tiden på furunåla. Bedre sent enn aldri:-) Bildene er tatt av barn i rollelek og musikksamlingsstund.

En hææærlig mandag
Publisert: 03.11.2014 skrevet av: Katrine

Ny uke og nye muligheter. En super Eikenøttmandag. Fra morgenene av var det lek på kryss og tvers av avdelingene, alltid koselig å starte dagen slik.

Bamsene gikk på bamseskogstur og smånøddene ble igjen i barnehagen. Åse hadde en kjempe moro maleaktivitet og bildene ble kjempe fine. Først malte vi med svamp på arket  - la malingen tykt på, så tegnet vi med enden av en kost i malingen. 

Fant fram masse Duplo og dyrene og laget hus, gårder, tårn og hadde det bare veldig godt. 

Samling med Katrine, leste om Bestemor og Bolla som var på skogstur for å plukke blåbær - og så kom det et TROLL som stjal både niste og smokk... At det går ann altså! Noen hadde også kledd seg ut på fredag og ville fortelle det siden vi snakket om troll og hekser, edderkopper, snegler og andre skumle ting. 

Ute i deilig høstsol - inn til 2 måltid da de digre, flotte og STORE sølepyttene bare ble altfor fristende, med andre ord mye VÅTT tøy i dag - til tross for regnbukser og støvler. 

Ha en fin fin dag!

picture
 


Se flere forsideartikler >>

 
 
.