topLogoSpacer
 
 
 

 
 
 
 

Auglandstjønn barnehage

Vi tenner tre lys på fellessamling
Publisert: 15.12.2014 skrevet av: Katrine

I dag har vi hatt storfint besøk av selveste sjefen på fellessamlingen. June har tradisjonen tro hatt fellessamling om musefamilien i "Musevisa" og synget og trallet seg gjennom historien - en slager som alltid. Barna sitter som tente lys og synger med på refrenget. Små rognebær sitter stille og ser fasinert opp på denne gale dama med hale og forkle, mens "gamle" bamser har vært med på dette før og er helt med i fortellingen - og nåde musemor June hvis hun prøver å hoppe over noe.... 

Bestemor på gyngestol poteten er jo bare super morsom, og tenk - kun et drops papir å lukte på som snop - er det mulig!!!! En koselig fellessamling - nå begynner julestemningen å krible i små og store kropper, snart er det jul!

Førjulsmandag på Eikenøtta
Publisert: 15.12.2014 skrevet av: Katrine

Det er mandag og det er snart jul. I dag har vi Eikenøtter laget hemmelige saker - ikke lov å prøve å lure de søte små til å røpe seg altså!!! - og vært på fellessamling og hatt egen trekke kalender samling og tegnet og lekt med venner og hatt det super moro! Det er travelt å være Eikenøtt for tiden, det er sikkert :).

June hadde tradisjonen tro samling om musefamilien som må passe seg for fellen, en slager som alltid - se egen artikkel. 

I samlingen på avdelingen trakk vi to hjerter - Ludvig og Silje var dagens heldige og kan kose seg til barnetv med deilig pepperkakehjerte.

Ute lenge i dag, deilig å se litt sol etter alt regnet. Masse moro å finne på når pyttene er store og kreativiteten større. I desember kribler og rasler det litt ekstra i kroppen og da er det godt å kunne springe ute og få ut litt av all denne futten og farten ;).

HUSK! Kirke på onsdag - barna MÅ være i barnehagen senest 8.45 . vi går kl. 9.

Luica
Publisert: 12-12-2014 skrevet av: Lene

Lucia i barnehagen:-)

Et flott luciatog kom gående med lys og stjernehatter. Takk for godt fremmøte (selv om det er litt tidlig:-) )

Tur til Filadelfia for å se juleevangeliet
Publisert: 12-12-2014 skrevet av: Lene

Barna venter i spenning!! Hva er det vi egentlig skal se? Kjøre buss?? HELT TOPP! Det kribler litt ekstra i magen denne dagen:-)

Vi tok turen til Filadelfia sine lokaler i Marvika for å se deres fremføring av juleevangeliet. Se teater og toppe det hele med å få pølse og kuli, kunne det bli bedre? NEPPE....!

 

Vi tenner to lys på fellessamling.
Publisert: 08-12-2014 skrevet av: Katrine

I dag var det Eikenøtta som hadde fellessamlingen - og siden det det er ei eikenøtt som skriver dette, må jeg jo bare si at vi var UTROLIG flinke! Monica og Åse hadde full kontroll på ei fantasktisk Lucia samling. Alle små Eikenøttbarn kledde seg i hvitt og fikk glitter og lys på seg. Guttene fikk stjernehatter og helt foran gikk Aina som Lucia. Et VAKKERT syn. De andre avdeligene ventet i mørket på kjøkkenet og vi kom syngene inn pent på rekke. 

Så fikk vi se Karsten og Petra som feiret Lucia i Duestien barnehage. Vi så bildene på prosjektoren mens Åse leste høyt. To lys ble tent, og vi hadde en super koselig adventstund. Nå gleder vi oss til Lucia feiring på fredag. Der er dere alle sammen hjertelig velkommen! Det begynner 07.30 - så husk å sette på vekkerklokka ;-). 

picture
 

JUL I BARNEHAGEN
Publisert: 04-12-2014 skrevet av: Lene

picture
 

Jul i barnehagen:-)

Juleforeredelseneer i gang i barnehagen:-) vi pynter og lager små hemmeligheter til jul..

Årets kalender er en ny variant:-)

Vi "pakker inn" et barn som skal være hele avdelingens bestevenn den dagen! Det er kjempe stas! barnet får velge en julesang og trekke pepperkaken sin..

 

 

 

 

 

 

 

 

Kongen og de forsvunnede vaniljekakene
Publisert: 04.12.2014 skrevet av: Lene

Kongen og de forsvunnede vaniljekakene
Publisert: 04.12.2014 skrevet av: Lene

Kongen og de forsvunnede vaniljekakene...

Studentene Jon og Renè viste en forestilling i barnehagen. Kjempe spennende:-)

Historien begynte med Hare Tare som ønsket oss velkommen til forestilling. For å hilse på kongen måtte vi synge "kongesangen". Den store vaniljekakebake dagen nærmet seg og plutselig var kakene borte..! De kunne ikke feire dagen uten kakene.. De visste hvem som stod bak ugjerningen!!! ROCKEHEKSA.....!!! huff så skummelt! De måtte søke villkattens råd om å beseire rockeheksa. På veien til villkattens hus fant de magiske instrumenter, hmmm hva kunne de brukes til?? Villkatten visste råd og de måtte spille på de magiske instrumentene for å kunne beseire heksa.

Historien endte heldigvis godt:-) de kunne feire den store vaniljekakebakedagen:-)

1. Desember på Eikenøtta
Publisert: 02.12.2014 skrevet av: Katrine

1. Desember og det kribler i magen. Mange spente barn på Eikenøtta i dag, desember er ALLTID en spennende måned :).

Lek og moro på kryss og tvers fra morgenen av. 

Adventsamling med trekking av PEPPERKAKEKALENDEREN. Katrine, Åse og Tore håpet og krysset fingrene for at det var en av oss som skulle gå lykkelige hjem, men neimen om det ikke var Vilde som var først ut. Så koselig for storebror, for hjertet ville hun dele med han :). Vi øvet litt på julesanger og snakket om hva advent er. Til avslutning sang vi På låven sitter nissen. Tore var nissen, de søte små rotter og Åse og Katrine sang, for det skal dere vite at det er IKKE lett å være rotte og synge samtidig - man jakter jo på GRØT :).

Fellessamling på kjøkkenet, se egen artikkel.

Ute etter måltid og ble ute helt til fire. Mange var innom i utetiden på hemmelig oppdrag, men det kan vi ikke si for mye om enda altså - dere må vente til JUL...

Fellessamling.
Publisert: 02.12.2014 skrevet av: Katrine

Tradisjonen tro har vi hver mandag i desember fellesamling på Auglandstjønn. Først ut var Rognebæret med Bjørg i spissen :). Bjørg fortalte historien om gutten Klaus som ble funnet av Gudmoren på trappen. Han var en blid gutt som mye heller ville gå inn i huset gjennom pipen enn døren. Og når han gikk på taket ringlet bjellekransen han hadde rundt livet og han lo HO HO HO - for han syntes det var så festlig å gå på taket :). Når han ble eldre fant han ut at han ville glede andre mennesker med å gi ut gaver, men siden det ble litt mye å gjøre det hver dag, ville han gjøre det en gang i året - på JULEAFTEN. Fire avdelinger satt som tente lys, for dette var spennende og morsomt.

Så ble Bjørg nissen som satt på låven med grøten - alltid en skikkelig slager! Alltid moro når Bjørg holder samling, da er det full innlevelse og MYE moro.

Fortsatt fin desember!

picture
 

 

Akkurat 1 måned igjen til JULEAFTEN!
Publisert: 24.11.2014 skrevet av: Katrine

Kan dere tenke dere noe så spennende... I dag er det AKKURAT 1 måned igjen til JULEAFTEN. Vi voksne kjenner nok litt sånn småfrysninger av stress når vi tenker på det, men i små barneansikter er det ren og pur GLEDE og frydefull KRIBLING i kroppen når vi sier dette høyt. Bare å begynne å telle ned, og det har Åse sørget for å klargjøre til Eikenøtta i dag. Kan tro det har luktet godt i barnehagen... 24 PEPPERKAKEHJERTER er klare til å henges opp i vinduet på avdelingen. Smaksprøver til alle hadde hun også passet på å lage - SNADDER!

Bamsene har vært på huset og øvet til julespillet vi skal ha i kirka. Det var høytidelig og rettferdig trekking av ulike roller, spennende og moro. De har synget av full hals og på Eikenøtta stod mange små ører og hørte på ved siden av døra - Hør hvor flinke de er var det mange som sa. Og det er de, KJEMPE flinke! Vi gleder oss. 

Vi andre hadde hemmelige saker på gang, litt tegning og duplo.

Samling med hele gjengen, da leste vi eventyret om gryta som IKKE ville stoppe å koke og laget en elv av grøt som det tok landsbyfolkene TRE uker å spise opp, det er MYE grøt det! Kims lek, litt vanskelig, men flinke og ivrige små. Tak over skapet når vi skulle ut for å vaske hendene. Nista først og smøreluke ute til andre måltid. Blir ute og KOSER oss resten av dagen. Se forresten på veggen ved Grankongla - vi har fått skilt på veggen og det syntes vi ble kjempe stilig!

Ha en fin fin ettermiddag.

Åse, Monica og Katrine.
Ut på tur.
Publisert: 19-11-2014 skrevet av: Katrine

Mandag og tur :). I dag var det skikkelig SURT og KALDT - da er det viktig å kle seg godt! Store hjelper små når voksne hender er opptatte - varmer et pedagoghjerte :).

I dag gikk vi opp til lekeplassen på toppen av Nordtjønnåsen, der er det et fint lite hus vi kan sitte å spise nista i når regnet kommer i strie strømmer over oss. Alltid moro å leke rundt og på båten, pinner blir til sverd og noen må til og med gå planken og HOPPE i havet! Med 4 runser på rad blir det mye gøy med disse og, dagens storslager var snurrefart - det er jo bare SUPER moro!

Mange kalde barn i dag - både Bamser som kom fra Bamsetur og små lekeplassturgåere, så vi gikk tidlig inn. Stas med Duplo og tegnelek.

Viktig i dette våte, kalde høstværet at det ligger tykk flecce / ull til å ha under regntøy i hyllene. Det er kun regnvotter som holder på varmen når regnet ØSER. Finnes regnvotter med fleccefor og tynne regnvotter - med de tynne må det være votter i hylla til å ha under. Hansker er kjempe kult, men på våte, kalde hender er de nærmest UMULIGE å få på. Ha gjerne flere par votter liggende - barna leker i vannet og ting har en merkelig tendens til å bli fryktelig våte ;). 

Ha en fin fin dag!

Nyskjerrigper
Publisert: 12-11-2014 skrevet av: Lene

picture
 

 Nyskjerrigper samling.

Vi ville finne ut hva som skjer hvis vi blandet vann med krydder og olje.

Vi ville også finne ut om alle hvite ting smaker likt. barna fikk smake på ris,melis, mel, sukker, potetmos,marshmellows. konklusjonen var " selv om maten har lik farge, smaker det ikke likt."

 

 

 

 

 

 

 

Vaskedilla
Publisert: 10.11.2014 skrevet av: Katrine

Jula nærmer seg sakte, men sikkert og på Eikenøtta er vi kjent for å være tidlig ute ;-). Mens bamsene gikk på bamsetur fant smånøddene frem vaskebøtta og ryddet ut hele gruppe/lekerommet. Vi tømte alt, det ble KAOS på avdelingen, og så begynte sorteringsjobben. Alle var SUPER flinke og tok virkelig i. Masse ble kastet, ALT ble sortert og lagt skikkelig på plass og dukker, stoler, bord og møbler ble grundig vasket av flittige små hjelpere.

Etter slik travel rydding hadde vi samlingsstund der vi hadde eventyret Gullhår og de tre bjørnene. Først fortalte og dramatiserte Katrine, så fikk alle som ville være med og fortelle eventyret ved hjelp av figurene - KJEMPE MORO!

Ut etter måltid og ute ble vi helt til barnehagen stengte. Deilig med oppholdsvær og solgløtt. Hoppetauet ble funnet frem, stas. Barna er flinke til å sitte og vente og holder fin kø kultur. Mange opplever stor mestingsfølelse når de slår sin egen hopperekord. Andre laget deilige kaker i butikken, noen tok en laaaaang biltur, masse vann ble funnet fram fra dekkene og vi hadde det moro alle sammen. 

Ha en fin fin ettermiddag!

Dagene på furunåla
Publisert: 05.11.2014 skrevet av: Lene

Her er litt bilder fra den siste tiden på furunåla. Bedre sent enn aldri:-) Bildene er tatt av barn i rollelek og musikksamlingsstund.

En hææærlig mandag
Publisert: 03.11.2014 skrevet av: Katrine

Ny uke og nye muligheter. En super Eikenøttmandag. Fra morgenene av var det lek på kryss og tvers av avdelingene, alltid koselig å starte dagen slik.

Bamsene gikk på bamseskogstur og smånøddene ble igjen i barnehagen. Åse hadde en kjempe moro maleaktivitet og bildene ble kjempe fine. Først malte vi med svamp på arket  - la malingen tykt på, så tegnet vi med enden av en kost i malingen. 

Fant fram masse Duplo og dyrene og laget hus, gårder, tårn og hadde det bare veldig godt. 

Samling med Katrine, leste om Bestemor og Bolla som var på skogstur for å plukke blåbær - og så kom det et TROLL som stjal både niste og smokk... At det går ann altså! Noen hadde også kledd seg ut på fredag og ville fortelle det siden vi snakket om troll og hekser, edderkopper, snegler og andre skumle ting. 

Ute i deilig høstsol - inn til 2 måltid da de digre, flotte og STORE sølepyttene bare ble altfor fristende, med andre ord mye VÅTT tøy i dag - til tross for regnbukser og støvler. 

Ha en fin fin dag!

picture
 


Mandag på Eikenøtta
Publisert: 27.10.2014 skrevet av: Katrine

BRANNVERNUKE og pangstart på denne, se egen artikkel. Viktig informasjon og barna er kjempe flinke. Håper dere alle husker hjemmeleksen. Denne uka vil dreie seg som brannvern, kan nok være lurt å prate litt om dette hjemme og. 

Ellers i dag har fotografen vært her, så litt uvanlig dag der rutinene ble litt annerleders. Ble litt venting, men denne gjengen klarer alt :). Vi har hatt danseleken i samling, måtte få ut litt futt og fart i kroppen. Av og til KRIBLER det noe helt vanvittig, og da er det godt å få beveget seg litt ekstra. 

Etter vi hadde spist måtte vi vente litt på fotografen før vi skulle ut, da hørte vi på Karsten og Petra på lydbok og spiste en deilig havrekjeks til dessert. Så var det tid for å ta bilder, de kan jo ikke annet enn å bli bra med disse vakre Eikenøddene. Da det var i boks gikk vi ut i ruskete og blåsete høstvær og koste oss i frisk luft. Sjekk regntøy og flecce til å ha under, VIKTIG at dette er på plass i barnehagen. Finnes jo ikke dårlig vær, bare å kle seg godt :).

Ha en fin ettermiddag!

BRANNVERNUKE
Publisert: 27.10.2014 skrevet av: Katrine

TROMMEVIRVEL!!!!! Brannvernuka er herved offisielt startet på Auglandstjønn barnehage. Monica som er brannvernleder hadde fellessamling på kjøkkenet, RØYKVARSLER var dagens viktige tema. Eldar og Vanja som er brannvernmaskotter fortalte om hvorfor denne var viktig. Alle barne har og fått HJEMMELEKSE - pappaen til Vanja hadde nemlig kjøpt nytt batteri til røykvarsleren, men GLEMT å sette det inn... Det går jo bare ikke ann. Så alle barn må passe på at alle mammaer og pappaer skjekker batteriet og at røykvarsleren VIRKER! Mange flinke og engasjerte barn her på Auglandstjønn!

Når røykvarsleren hylte var det mange som måtte holde litt for ørene, for den BRÅKTE noe veldig, men alle var enige i at det måtte være så høyt sånn at alle i huset kunne høre den, spesielt på natta når man lå i senga og sov. 

I morgen skal vi ha BRANNØVELSE og høre den store alamen til barnehagen. Vi har pratet masse om hva som skjer hvis det begynner å brenne, hvor vi skal møtes ute og hvor viktig der er med innesko - spesielt nå som vinteren begynner å nærme seg. Vi tar oss jo i hvert fall ikke tid til å ta på sko og jakke hvis det brenner altså - da er det bare å komme seg ut. 

Tur til Tverrveien
Publisert: 20.10.2014 skrevet av: Katrine

En nydelig høstdag og tur til lekeplassen i Tverrveien. 8 glade smånødder og to glade voksne ut på tur og aldri sur hele gjengen :).

Det er super moro å runse på den store runsa, gøy når mange kan være sammen. Bilen er alltid stas, den kjører til mange spennende plasser - det er sikkert!

Blomster kunne vi og plukke - tenk at sommerblomstene fremdeles er her i midten av oktober...

Tilbake i barnehagen nyter vi sola og blir ute resten av dagen :).

Ha en fortsatt fin ettermiddag.

Høstmandag
Publisert: 13.10.2014 skrevet av: Katrine

En aldeles NYDELIG høstmandag - som vi koser oss i barnehagen. Masse fin lek på morgenen - nye stablepinner som ble til flotte HØYE tårn. Bil lek, puslespill, doktor og rolle lek - koser oss som alltid. Mange barn på besøk fra andre avdelinger - koselig!

Bamsene gikk på bamsegruppe og hadde stasjoner. Smånøddene fikk ut i SOLA klokka 10 - og ble ute resten av dagen.

Katrine hadde med kritt - SUPER moro. Butikken ble fargerik og fin :). Noen syntes det var litt moro å kritte seg selv og, Indianere er tøffe - det er sikkert!!!

Deilige ostesmørbrød til første måltid - og melk i voksen kopper... Det er jo bare HEILT VILT!!!

Ha en fin fin ettermiddag!

Se flere forsideartikler >>

 
 
.