topLogoSpacer
 
 
 

 
 
 
 

Auglandstjønn barnehage

Påskehilsen.
Publisert: 14.04.2014 skrevet av: Katrine

Vi ønsker med dette store og små ei fin påske. Kos dere masse, så sees vi onsdag 23 april - planleggingsdag tirsdag 22 april.

Påskehilsen fra oss på Auglandstjønn.

Påskedager sammen.
Publisert: 14.04.2014 skrevet av: Katrine

Noen har tatt påskeferie, andre koser seg i barnehagen. I dag har vi vært sammen alle avdelingene inne på Eikenøtta og Furunåla. Som alltid har vi hatt det helt topp, mange å leke med og mye moro å finne på :).

Dagen startet som seg hør og bør med masse lek, og det har igrunnen vært teamaet i hele dag. Lene hadde kjempe gøy samling med tromme og jungeltema, apekatter har vi vært og jaggu gikk vi på løvejakt og - MORO!!! 30 barn satt som tente lys tett i tett :).

Kim Ahn laget deilig tomatsuppe med makaroni, gikk ned på høykant. Ut etter måltid og blir ute resten av dagen. Nyter deilig vårvær, deilig å bare kunne hive på jakke og joggesko og frese ut.

Ha en fin ettermiddag alle sammen!

PÅSKEHAREN på besøk
Publisert: 07.04.2014 skrevet av: Katrine

Ivrige rop og forundring, hva er det vi ser som hopper rundt i skogen??? Noe hvitt og loddet.... Plutselig roper noen det er PÅSKEHAREN!!! Er det mulig, så utrolig spennende.....Og jammen var det ikke påskeharen som kom og lusket litt på oss. Alle løpte til gjerdet og fikk kikket, noen syntes det var litt skummelt, men mest moro!

Nå håper vi han dukker opp på påskefesten i morgen!

Påskeforberedelser
Publisert: 07.04.2014 skrevet av: Katrine

GOD mandag alle sammen.

På eikenøtta har vi jobbet hard med påskepynten vår, takk for alle mais boksene som er kommet - kan tippe det smakte godt :-).

Først lek, tull og moro. Bamsene på husjakt og smånøddene igjen på huset for å lage ferdig påskepynten - se på bildene hvor fine de ble!!!

Samling med teppeleken - alltid en slager, påskesanger og sanglek med spå, moro.

Ut for å leke, masse småkryp å få tak i. Litt sånn frydefulle grøss når man endelig fikk tak i den edderkoppen og meitemakken - ta bilde da, men litt fort ;-)

En tipp topp dag.

NB!!!! Mange varme barn i tykke dresser og vinterluer - nå er det tid for skifte - kattene og hundene mister vinterpelsen - Eikenøttene trenger tynnere dress/jakke og bukse, pannebånd og joggesko :-).

Steg for steg og død mus.
Publisert: 02.04.2014 skrevet av: Grankonglas Nina T

I dag var vi på tur til plassen.

picture
 

På veien oppdaget vi en død mus. Hva hadde skjedd? Hva skulle vi gjøre med den? Vi bestemte oss for å ta den med til plassen og begrave den der. Det ble en fin og rolig samatle rundt det å legge musa i jorda. Og mange undringer.

Barna var med og lage bål, for at vi skulle lage ostesmørbrød og ha på bålet som er en like stor vinner hver gang. 

Vi hadde STEG FOR STEG(anbefalt av FLIK) hvor vi samtalet om å være:

Ikke sint i det hele tatt

picture
 

Litt sint

Sint 

Velig sint. 

 

 

Solskinnsmandag på Eikenøtta
Publisert: 31-03-2014 skrevet av: Katrine

Nydeligste solskinnsmandagen :). Dagen begynte på sedvanelig vis med frilek på kryss og tvers -alltid moro! Noen vevde, noen perlet, spilte memo, lekte superhelt og ei hadde en hel haug med katter - heldigvis av det høflige slaget...

Bamsene gikk på hustur- spennende å se hvor alle bor, smånøddene ble igjen på huset. Vi laget påskekyllinger med laaaaaaange bein, ble ikke helt ferdige for limet må tørke, men de blir super fine! Til disse super fine påskekyllingene TRENGER vi små HERMETIKKBOKSER, sånne som mais eller champingjong har vært i. Så ha gjerne litt salat ved siden av en middag denne uka ;).

Ute i deilig sol, laget pil og buer til den store gullmedaljen. Moro!

Ha en fin fin ettermiddag!

To turdager på Eikenøtta
Publisert: 31-03-2014 skrevet av: Katrine

Bilder fra to HÆRLIGE turdager på Eikenøtta. Vi bare digger våren, nydelige dager med sol og varme. Kan ha på lette joggesko og pannebånd, slenge oss i en busk og bare KOSE oss. Fuglene kvitrer, vi lukter deilig røyk fra bålet og under steiner og kratt finner vi maur, edderkopper, skrukketroll og all verdens fine kryp.

De første bildene er fra Trollknatten, de siste fra plassen.

Husk!

* joggesko

* tynn dress

* vårlue/pannebånd

Tur til Askedals heia
Publisert: 27-03-2014 skrevet av: Grankonglas Nina T

picture
 
picture
 
picture
 

 

Tur til plassen
Publisert: 24-03-2014 skrevet av: Katrine

Sola skinner og livet er godt :)

9 fornøyde smånødder pakket sekkene med ostesmørbrød, pølser og varm kakao. Alle små fikk hver sin vedkubbe i sekken og ut i skogen vi gikk.

Deilig sol og fuglekvitter. Første stopp er som hør og bør pianosteinen, de fleste tok en trall. På plassen til Grankongla er det mye moro å holde på med og bål er alltid topp!!! Vi storkoste oss. Ostesmørbrød og pølser gikk ned på høykant og smakte SUPER godt. Kakao var god dessert ;-)

Vi hadde med spikkekniver og alle som ville spikket på pinner, slengtauene er kjempe moro å holde på med - det kiler i magen så fort går det. En tipp topp tur!

Fortsatt fin fin dag!

Tur til bamsefjellet
Publisert: 21-03-2014 skrevet av: Linn

Tur til bamsefjellet for alle på Furunåla.

Tur til lekeplassen i Nordtjønnåsen via skogen tilbake igjen
Publisert: 21-03-2014 skrevet av: Linn

 
 

Torsdag = turdag på Furunåla. Strålende sol denne dagen

Tur
Publisert: 21-03-2014 skrevet av: Bamsene

Tur til bamsefjellet mandag 17.mars

Vi starter litt på påskeforberedelser
Publisert: 17.03.2014 skrevet av: Katrine

Nydelig mars vårvær, deilig at det er lyst ute når vi kommer til barnehagen og at sola skinner på fornøyde barne og voksne ansikter.

I dag har bamsene vært på laaaaaaang tur til Bamsefjellet - de storkoste seg og var ikke tilbake før kl. 14.

Vi andre Eikenøtter koste oss i barnehagen. Startet med å lage påskekyllinger som vi hengte i vinduene - de ble som vanlig SUPER fine, men det er fordi vi er veldig flinke ;-). Tunga rett i munnen og klippe etter streken, det er ikke like lett som det høres ut som altså, men vi blir bedre og bedre jo mere vi øver! Alle kunne selv velge hvilke øyne de ville lime på kyllingen, noen bitte bitte små, mens andre ser virkelig godt med SVÆRE øyer. Kom gjerne inn og se :-).

Liten vårsamling og så deilig mat før vi gikk ut for å leke i finværet. Kan være lurt med tynnere lue/pannebånd, tynnere dress og joggesko nå. Været er skiftende, men har man god flecce holder dette under dressen på litt kaldere dager.

                                                             

Fredags grupper.
Publisert: 16.03.2014 skrevet av: Grankongle Nina T-pose;)

I dag har vi hatt grupper.

Gruppe 1: Malte potter i vårlige farger, og stiper med maskerings tape.

Gruppe 2: Lyd lotto. Hør lyden og legg brikke på bilde med lyden.

Gruppe 3: Vår samling. Hvordan planter vokser og gror. Plantet påskeliljer.  

Vi NYTER våren!
Publisert: 16.03.2014 skrevet av: Grankongle Nina T-pose;)

 

picture
 
picture
 
picture
 
picture
 

 

Vi tenker på miljøet!!
Publisert: 10-03-2014 skrevet av: Lene

picture
 

 

  Tema for mars er miljø og våren.

På furunåla hadde vi en samling om kildesortering, noen av barna fikk prøve å sortere søppel fra barnehagen.

 

 

 

 

 

 

Bakedag
Publisert: 03-03-2014 skrevet av: Katrine

Mandag og vinterferie for noen barn, vi andre stor koser oss som alltid. Katrine heiv sammen en rundstykkedeig på morgenen, og vi fant ut at kokte egg er snadder sammen med nystekte rundtstykker.  Det hadde vi jo ikke, så da var det bare å hive på seg dressen og ta beina fatt mot butikken - og det er jo ikke noe problem for denne spreke gjengen ;-).

Opp på spar, 10 super flinke barn i butikken, vi voksne mente at det var lettere å gå med 10 eikenøtter enn egne barn.... For en super duper gjeng. Vi lekte litt på lekeplassen oppe med blokka og hadde fotballkamp med en ball vi fant. Moro! Tilbake i barnehagen, inn for å spise SNADDERLIG god mat, smaker ekstra godt når man har trillet de selv, så på med regntøy og ut igjen. Grankongla hadde ryddet og vasket hele garasjen, så mange leker fra bortgjemte hjørner som kom frem og det er jo nesten som juleaften :-).

Nista og frukt ute, og blir ute utover ettermiddagen :-)

KARNEVAL:
Publisert: 28.02.2014 skrevet av: Bente

Alle barna kom så pynta å fine i dag. Klokken tid var det fellessamling inne på furunåla. Alle barna fikk vise sitt kostyme frem. Vi klappet for hver kostyme. Vi hadde disco etterpå. Siden det er fastelaven til søndag måtte vi selvfølgelig ha boller til mat. Helt på slutten av dagen slår vi "katta ut av sekken".

Vi forbereder oss til karneval.
Publisert: 28.02.2014 skrevet av: Bente

Barna lager masker og katter til karnevalet. Vi gleder oss til  den store karnevalsdagen i barnehagen skal komme. 

"Karneval, vi skal på karneval...."

Karneval
Publisert: 24-02-2014 skrevet av: Katrine

Til fredag er det KARNEVAL på barnehagen. Finn frem en gammel kjole og hatt, og kom å ha det moro sammen med oss. Det er ikke nødvendig å kjøpe dyre kostymer, bruk noen av det dere har ;-).

Karnevalet starter kl 10.

Vi gleder oss!

Se flere forside artikler >>

 
 
.