topLogoSpacer
 
 
 

 
 
 
 

Auglandstjønn barnehage

Ut på tur.
Publisert: 19-11-2014 skrevet av: Katrine

Mandag og tur :). I dag var det skikkelig SURT og KALDT - da er det viktig å kle seg godt! Store hjelper små når voksne hender er opptatte - varmer et pedagoghjerte :).

I dag gikk vi opp til lekeplassen på toppen av Nordtjønnåsen, der er det et fint lite hus vi kan sitte å spise nista i når regnet kommer i strie strømmer over oss. Alltid moro å leke rundt og på båten, pinner blir til sverd og noen må til og med gå planken og HOPPE i havet! Med 4 runser på rad blir det mye gøy med disse og, dagens storslager var snurrefart - det er jo bare SUPER moro!

Mange kalde barn i dag - både Bamser som kom fra Bamsetur og små lekeplassturgåere, så vi gikk tidlig inn. Stas med Duplo og tegnelek.

Viktig i dette våte, kalde høstværet at det ligger tykk flecce / ull til å ha under regntøy i hyllene. Det er kun regnvotter som holder på varmen når regnet ØSER. Finnes regnvotter med fleccefor og tynne regnvotter - med de tynne må det være votter i hylla til å ha under. Hansker er kjempe kult, men på våte, kalde hender er de nærmest UMULIGE å få på. Ha gjerne flere par votter liggende - barna leker i vannet og ting har en merkelig tendens til å bli fryktelig våte ;). 

Ha en fin fin dag!

Nyskjerrigper
Publisert: 12-11-2014 skrevet av: Lene

picture
 

 Nyskjerrigper samling.

Vi ville finne ut hva som skjer hvis vi blandet vann med krydder og olje.

Vi ville også finne ut om alle hvite ting smaker likt. barna fikk smake på ris,melis, mel, sukker, potetmos,marshmellows. konklusjonen var " selv om maten har lik farge, smaker det ikke likt."

 

 

 

 

 

 

 

Vaskedilla
Publisert: 10.11.2014 skrevet av: Katrine

Jula nærmer seg sakte, men sikkert og på Eikenøtta er vi kjent for å være tidlig ute ;-). Mens bamsene gikk på bamsetur fant smånøddene frem vaskebøtta og ryddet ut hele gruppe/lekerommet. Vi tømte alt, det ble KAOS på avdelingen, og så begynte sorteringsjobben. Alle var SUPER flinke og tok virkelig i. Masse ble kastet, ALT ble sortert og lagt skikkelig på plass og dukker, stoler, bord og møbler ble grundig vasket av flittige små hjelpere.

Etter slik travel rydding hadde vi samlingsstund der vi hadde eventyret Gullhår og de tre bjørnene. Først fortalte og dramatiserte Katrine, så fikk alle som ville være med og fortelle eventyret ved hjelp av figurene - KJEMPE MORO!

Ut etter måltid og ute ble vi helt til barnehagen stengte. Deilig med oppholdsvær og solgløtt. Hoppetauet ble funnet frem, stas. Barna er flinke til å sitte og vente og holder fin kø kultur. Mange opplever stor mestingsfølelse når de slår sin egen hopperekord. Andre laget deilige kaker i butikken, noen tok en laaaaang biltur, masse vann ble funnet fram fra dekkene og vi hadde det moro alle sammen. 

Ha en fin fin ettermiddag!

Dagene på furunåla
Publisert: 05.11.2014 skrevet av: Lene

Her er litt bilder fra den siste tiden på furunåla. Bedre sent enn aldri:-) Bildene er tatt av barn i rollelek og musikksamlingsstund.

En hææærlig mandag
Publisert: 03.11.2014 skrevet av: Katrine

Ny uke og nye muligheter. En super Eikenøttmandag. Fra morgenene av var det lek på kryss og tvers av avdelingene, alltid koselig å starte dagen slik.

Bamsene gikk på bamseskogstur og smånøddene ble igjen i barnehagen. Åse hadde en kjempe moro maleaktivitet og bildene ble kjempe fine. Først malte vi med svamp på arket  - la malingen tykt på, så tegnet vi med enden av en kost i malingen. 

Fant fram masse Duplo og dyrene og laget hus, gårder, tårn og hadde det bare veldig godt. 

Samling med Katrine, leste om Bestemor og Bolla som var på skogstur for å plukke blåbær - og så kom det et TROLL som stjal både niste og smokk... At det går ann altså! Noen hadde også kledd seg ut på fredag og ville fortelle det siden vi snakket om troll og hekser, edderkopper, snegler og andre skumle ting. 

Ute i deilig høstsol - inn til 2 måltid da de digre, flotte og STORE sølepyttene bare ble altfor fristende, med andre ord mye VÅTT tøy i dag - til tross for regnbukser og støvler. 

Ha en fin fin dag!

picture
 


Mandag på Eikenøtta
Publisert: 27.10.2014 skrevet av: Katrine

BRANNVERNUKE og pangstart på denne, se egen artikkel. Viktig informasjon og barna er kjempe flinke. Håper dere alle husker hjemmeleksen. Denne uka vil dreie seg som brannvern, kan nok være lurt å prate litt om dette hjemme og. 

Ellers i dag har fotografen vært her, så litt uvanlig dag der rutinene ble litt annerleders. Ble litt venting, men denne gjengen klarer alt :). Vi har hatt danseleken i samling, måtte få ut litt futt og fart i kroppen. Av og til KRIBLER det noe helt vanvittig, og da er det godt å få beveget seg litt ekstra. 

Etter vi hadde spist måtte vi vente litt på fotografen før vi skulle ut, da hørte vi på Karsten og Petra på lydbok og spiste en deilig havrekjeks til dessert. Så var det tid for å ta bilder, de kan jo ikke annet enn å bli bra med disse vakre Eikenøddene. Da det var i boks gikk vi ut i ruskete og blåsete høstvær og koste oss i frisk luft. Sjekk regntøy og flecce til å ha under, VIKTIG at dette er på plass i barnehagen. Finnes jo ikke dårlig vær, bare å kle seg godt :).

Ha en fin ettermiddag!

BRANNVERNUKE
Publisert: 27.10.2014 skrevet av: Katrine

TROMMEVIRVEL!!!!! Brannvernuka er herved offisielt startet på Auglandstjønn barnehage. Monica som er brannvernleder hadde fellessamling på kjøkkenet, RØYKVARSLER var dagens viktige tema. Eldar og Vanja som er brannvernmaskotter fortalte om hvorfor denne var viktig. Alle barne har og fått HJEMMELEKSE - pappaen til Vanja hadde nemlig kjøpt nytt batteri til røykvarsleren, men GLEMT å sette det inn... Det går jo bare ikke ann. Så alle barn må passe på at alle mammaer og pappaer skjekker batteriet og at røykvarsleren VIRKER! Mange flinke og engasjerte barn her på Auglandstjønn!

Når røykvarsleren hylte var det mange som måtte holde litt for ørene, for den BRÅKTE noe veldig, men alle var enige i at det måtte være så høyt sånn at alle i huset kunne høre den, spesielt på natta når man lå i senga og sov. 

I morgen skal vi ha BRANNØVELSE og høre den store alamen til barnehagen. Vi har pratet masse om hva som skjer hvis det begynner å brenne, hvor vi skal møtes ute og hvor viktig der er med innesko - spesielt nå som vinteren begynner å nærme seg. Vi tar oss jo i hvert fall ikke tid til å ta på sko og jakke hvis det brenner altså - da er det bare å komme seg ut. 

Tur til Tverrveien
Publisert: 20.10.2014 skrevet av: Katrine

En nydelig høstdag og tur til lekeplassen i Tverrveien. 8 glade smånødder og to glade voksne ut på tur og aldri sur hele gjengen :).

Det er super moro å runse på den store runsa, gøy når mange kan være sammen. Bilen er alltid stas, den kjører til mange spennende plasser - det er sikkert!

Blomster kunne vi og plukke - tenk at sommerblomstene fremdeles er her i midten av oktober...

Tilbake i barnehagen nyter vi sola og blir ute resten av dagen :).

Ha en fortsatt fin ettermiddag.

Høstmandag
Publisert: 13.10.2014 skrevet av: Katrine

En aldeles NYDELIG høstmandag - som vi koser oss i barnehagen. Masse fin lek på morgenen - nye stablepinner som ble til flotte HØYE tårn. Bil lek, puslespill, doktor og rolle lek - koser oss som alltid. Mange barn på besøk fra andre avdelinger - koselig!

Bamsene gikk på bamsegruppe og hadde stasjoner. Smånøddene fikk ut i SOLA klokka 10 - og ble ute resten av dagen.

Katrine hadde med kritt - SUPER moro. Butikken ble fargerik og fin :). Noen syntes det var litt moro å kritte seg selv og, Indianere er tøffe - det er sikkert!!!

Deilige ostesmørbrød til første måltid - og melk i voksen kopper... Det er jo bare HEILT VILT!!!

Ha en fin fin ettermiddag!

Tur til Nordtjønnåsen
Publisert: 06.10.2014 skrevet av: Katrine

Mandag og turdag i vinden med snånøddene. I dag fikk barna velge selv hvem lekeplass de ville på tur til og valget ble den med den STORE båten, og da går vi jo selvfølgelig dit :). Denne ligger på toppen av Nordtjønnåsen og en laaaaaaaaaaaaang bakke, faktisk SÅ lang at vi måtte ta en bensinpause midt i bakken og spise en pepperkake. Katrine hadde nemlig med seg en boks pepperkakehjerter som overraskelse i dag ;).

På toppen koste vi oss masse med lek og moro, alle som ville fikk både runset, sklidd i rusja, lekt i huset og gå planken. På tur har vi det alltid helt topp!

Tilbake i barnehagen var vi ute til kl 14, men da blåste det mye og mange var kalde så da gikk vi inn. Nisteboks og frukt smakte snadder. Fin lek inne, tegning og perling, boklesing om den lille muldvarpen - ALLTID en slager den boka! Krona til ukas bursdagsgutt fikk vi jaggu også begynt på.

Ha en fin fin ettermiddag i stormen.

Hilsen Åse, Eirin og Katrine.

Noen bilder fra dagen i dag.
Publisert: 29.09.2014 skrevet av: Katrine

Høst var tema på Eikenøtta i dag, til tross for sol og nærmest sommervarme. Samling om høsten før vi laget bladtrykk - ble kjempe fine. Leste Telleboka av Torbjørn Egner før vi gikk ut og lekte mens Åse laget ostesmørbrød. Ute resten av dagen og koser oss i fin været.

Prosjektuke - Dyrene i nærområdet.
Publisert: 26.09.2014 skrevet av: René

I uke 37 var det prosjektuke for 4 åringene på Furunåla. Her kan dere se bilder og lese litt om hva vi har gjort.

Foreldrekontakter
Publisert: 24.09.2014 skrevet av: June

 På foreldremøtet i går ble det valgt nye foreldrekontakter.

De nye kontaktene er:

Tur til Grankonglas plass
Publisert: 22.09.2014 skrevet av: Katrine

En deilig solskinnsmandag. Åse pakker sekken til smånøddene og ut på tur til Grankongla sin plass. På veien ser vi mange spennende ting og Åse forklarer villig :)

På plassen fyrer Katrine opp bål, i barnehagen har nemlig alle laget sin egen deilige ostesmørbrød niste som bare venter på å legge seg på varmen. 

Masse fin lek, slengtau er jo bare SUPER moro! Får man ikke til å sette seg på pinnen, ja da er det bare å holde godt fast og hive seg ut i fart :). 

Da bålet var ferdig til grilling var det på med nisten og storkose seg med resultatet - SNADDERLIG godt smakte det!!!

På veien hjem fra plassen ble det tid til en liten trall på pianosteinen for de som ønsket det - mange kommende popstjerner her ja ;-).

Tilbake i barnehagen blir vi ute resten av dagen og nyter det flotte været.

En SUPER DUPER mandag på Eikenøtta.

Planleggingsdager 2014/15
Publisert: 22.09.2014 skrevet av: June

 Her er en oversikt over våre planleggingsdager dette barnehageåret.
Fredag 26.09.2014
Fredag 17.10.2014
Fredag 09.01.2015
Tirsdag 07.04.2015
Fredag 15.05.2015 

På planleggingsdagene er barnehagen stengt.

 

Tur med studentene
Publisert: 15.09.2014 skrevet av: Katrine

Denne uka er det Kjersti som har lederuke og ansvar for det pedagogiske opplegget - alltid moro når det skjer nye ting :).

Bamsene gikk på bamsetur og smånøddene skulle på butikken for å kjøpe EPLER og SUKKER til onsdagens eplesyltetøy laging.

Når vi går på tur på vi alltid holde en venn, se oss godt rundt og gå fint på rekke inne i siden. Alltid litt svansing og svinsing nå i begynnelsen, men vi syntes at smånøddene er ganske så flinke allerede :).

Spennende å være på butikken og moro å være på lekeplassen. 1 klasse fra Karuss skole var og der litt, moro å se "gamle" Eikenøtter :).

Blir ute resten av dagen og koser oss i finværet!

Butikk er GØY!
Publisert: 12-09-2014 skrevet av: Nina T

 

I dag hadde vi grupper!

Ei gruppe laget ferdig butikken med å sette inn varer. Noen laget plaketer med reklame. Og ei gruppe måtte jo lage penger.

Barna jobbet kjempe bra og synes det var stas å lage butikken sammen med studentene. Opplegg av Frida! ;)

Tur til ICA butikken.
Publisert: 12-09-2014 skrevet av: Nina

 PÅ onsdag var vi på tur til ICA butikken med hele avdelingen vår.

Vi gjorde oss klare store som små og pakket sekkene våre,fikk på vester og gikk gjennom regler for tur på asfalt før vi la avgårde.

Alle har en tur venn, og vi stopper i kryss for å se oss for bilder før vi krysser.

Da vi kom ned til Ica butikken var det en som fant noe helt utrolig spennende, en stålorm.

Da vi kom over veien gikk vi å satt i trappa ved butikken for å innta ett måltid med ferdigsmurte skriver. Når vi var ferdig var vi så heldig at vi fikk låne toalettet på Vinyard åpenbarnehage. Takk og lov for at vi fikk låne doen.

Etter toalett beøsket gikk vi inn i butikken i to grupper. Her hadde hver gruppe i oppdrag å handle inn to ingredienser hver til pannekaker som skulle inntas på fredag. Det var mye å se!

Noen så ett laaaaaaangt brød, andre la merke til fisken og ganske mange var stor fornøyd med godte disken.

Litt "bensin" i form av mariekjeks og rosiner ble inntatt før turen gikk hjem igjen. SUPER koselig tur!

picture
 

Moro med vann
Publisert: 12-09-2014 skrevet av: Nina

picture
 

 

Det regnet som bare det en tidlig mandags morgen.

Men barna har gode ideer til hvordan vannleken kan bli enda mer spennende!

Sølekake vann med en dash blå,rød og lilla maling gjør kakene straks litt mer spennende!

Regn regn regn - øsende regn
Publisert: 08.09.2014 skrevet av: Katrine

REGN REGN REGN

ØSENDE regn

PØSENDE regn

Det drypper fra tak

tikk takk - det REGNER i dag!

Koselig morgen sånn på kryss og tvers og hit og dit fra morgenen av. Vi tegnet skattekart med borger, prinsesser og hemmelige skatter.Leste koselige bøker og lærte årstider ved å pusle puslespill. Kjaset litt om helgas eventyr og fant ut at vi hadde alle kost oss masse :).

Student Cathrine har lederuke denne uka og hadde spennende samling om søppelsortering og eventyr - og et ekte eventyr var det for et skummelt troll var og med. Etterpå fargela vi bilder om sortering  - henger inne på avdelingen så kom gjerne inn og ta en titt.

Bamsene kom tilbake fra bamsetur og vi var alle ute og hoppet i sølepyttene, samlet vann - lett oppgave i dag ;) - og lekte masse. KLISSVÅTE ble de fleste og da er det godt å komme inn etterhvert å få tørre bukser og sokker og DEILIG niste.

Fin fin mandag på Eikenøtta :).

Se flere forsideartikler >>

 
 
.