Østrestrandgate 13/15 4610 Kristiansand
mtotfls
01020304050607
Innlogging for ansatte

Benytt følgende tlf.nr. når du ønsker å komme i kontakt med personalet på avdelingene:

Krepsen: 41425417

Ræga: 41450629

Krabba: 41522548

Kontor: 38103430/90759582

Vi ønsker alle foreldre i Kløvergården barnehage velkommen til temamøte

Tirsdag 26 februar 2019

Sted: DNB bygget midt i Markensgate.

KL 19.00 -21.00

Det å bli sett, hørt, anerkjent og respektert er viktige steg mot den trygghet som er nødvendig for ethvert menneskes mulighet for vekst og trivsel. (Inger Lise Andersen. Barnefokus sør)

Barn kan bli overveldet av store følelser. Avskjed, som ved levering og henting i barnehagen, avbrytelser i lek, brudd i rutiner, uhell og annet kan fort få utslag i sterke følelsesutbrudd hos barn.
Hvordan kan vi best hjelpe dem i dette?

Hvordan fungerer avledning når barnet overveldes av store følelser?

Vi i Kløvergården har hatt omfattende opplæring i traumeforståelse, som blant annet har fokus på hvordan barns hjerne fungerer under stress, og vi ønsker nå å dele kunnskapen med dere foreldre. Sammen kan vi hjelpe barna!

Traumeforståelse er ikke en metode, men mer en holdning. Den er aktuell overfor alle barn, ikke bare dem som har opplevd voldsomme hendelser. Kurset vil ha fokus på alle barn, for forståelsen gir oss verktøy til å håndtere og forstå utfordrende atferd på en bedre måte. Hva kan vi vanlige folk gjøre for å hjelpe barna best mulig?

Vi mener at traumeforståelse er viktig kunnskap for alle foreldre. Noen barn strever mer enn andre, og denne kunnskapen vil gi dere en bredere forståelse for barns atferd. Vi skal derfor også høre noe om hvordan traumer (overveldende hendelser) påvirker barna.

Hva er traumer, og hvordan påvirker det barns utvikling?

Hvordan fungerer traumatiserte barn når de blir stresset?

Hvorfor gjør de de samme "feilene" om igjen og om igjen?

Kursholder er Inger Lise Andersen som driver Barnefokus sør, sjekk gjerne ut siden til Barnefokus sør på Facebook.

Vi håper så mange som mulig av dere har anledning til å komme denne kvelden, så derfor blir foreldremøtets lokaler denne gang: DNB-bygget (midt i Markens, inngang vis a vis Dampbageriet)

VELKOMMEN!

Foreldremøtet 26 februar kl 19. Temakveld med Inger Lise Andersen.

Påskefrokost 12 april, da inviteres foreldre til å spise frokost sammen med oss i barnehagen.

Planleggingsdag 23 april, barnehagen er stengt.

Dugnader 8 og 9 mai.

Planleggingsdag 31 mai, barnehagen er stengt

Sommerfest og avslutning for skolebarna 12 juni

Kristiansand kommune har et partnership- arbeid i Walvis Bay, Namibia.

I den anledning støtter barnehagen vår et senter ved navn «Sunshine senteret» dette er et senter som tar vare på de barna som ikke har de samme mulighetene som funksjonsfriske barn. Marianne Godtfredsen jobber i oppvekstsektoren i Kristiansand kommune og har vært på besøk til dette senteret mange ganger. «Vi har jobbet med holdninger gjennom å gi kunnskap» sier Marianne.

Stikkord er: MENNESKEVERD – også for de svakeste. «Det handler om å finne menneskets styrke. Vi har alle et behov for å bli sett og verdsatt for den vi er»   På Sunshine senteret gis barna mulighet til et verdig liv.

Et verdig liv tar utgangspunkt i to måltider om dagen. «Then they will survive»  sier Elsa Murangi leder av Sunshine senteret.

Pengene som blir samlet inn skal utelukkende brukes til mat, medisiner, legehjelp og utstyr. Ingen utgifter er knyttet til administrasjonen.

Da er vi i gang med et nytt barnehageår. Vi ønsker alle velkommen til Kløvergården, både barn og foreldre!! Håper dere vil trives her hos oss. Vi som jobber her skal gjøre vårt beste for å gi alle barn og foreldre et godt barnehageår.