Vi har et variert kosthold som baserer seg på rene råvarer, og det aller meste av varmmaten blir laget fra bunnen av deriblant alle gryter, gratenger og sauser. Både i disse og i torsdags smoothien tilsettes grønnsaker mange barn ikke liker å spise rent f.eks. løk, spinat og rødbeter
Frokost
toppingene lages fra bunn av og består av minst 98% ren frukt og/eller bær, den
er kun tilsatt litt sukker ved behov for å bryte syrligheten.
Varm menyen består av fisk- og vegetarretter for å møte
helsedirektoratets anbefaling om økt inntak av grønnsaker og fisk til middag to
til tre ganger i uken. De fleste barn
spiser mye kjøttprodukter hjemme.
Avdelingene har et brett utvalg av pålegg å velge mellom til
brødmåltidene inkl. et stort utvalg av grønnsaker. Det skal alltid serveres
oppskårne grønnsaker og minst et fiskepålegg ved brødmåltider.
Alle avdelinger skal bake sammen med barna en gang i måneden
og vi legger vekt på at de skal bruke grove kornprodukter.
Det er utarbeidet en egen turmat meny som gir avdelingene
muligheten til å lage seg varm mat en gang i måneden, dette er en fin mulighet
til å ta barna med på matlagingen.
Matmenyen finner du - under menyvalg Mat og helse (samme plass som din avdeling) under Dokumenter. Beklager vanskelig forklaring :)